KW29.jpg
Blir det Bislett-jubel for Karsten Warholm 15. juni har han løpt fort. Men hvorfor ikke? Foto: Eirik Førde.

«Verdas beste Karsten» møter OL-vinneren fra Rio

Oslo Bislett Games har presentert den første store duellen til årets Diamond League-stevne den 15. juni. «Verdas beste Karsten», som lokalavisa Vikebladet kalte Karsten Warholm etter rekordløpet på 300 meter hekk i Tampere tidligere i vinter, møter ingen ringere enn OL-vinneren på 400 meter hekk fra Rio sist sommer; amerikaneren Kerron Clement, på langhekken.

Med tiden 47.73 hentet Clement hjem gullet i Rio. I et mesterskap der Karsten hadde nest beste tid i forsøket med sin norske rekord på 48.49 – og i semifinalen luktet på en finaleplass.


Vinteren har vist at Karsten har fortsatt utviklingen. 45.96 på 400-meteren under innendørs-NM på hjemmebane i Ulsteinvik holdt til en tiendeplass på verdensstatistikken innendørs i 2017, og rekordløpet i Tampere viste at han også behersker høyere hastighet med hekker.

LES: Nå får Warholm drømmeduell mot OL-vinner.

Der tangerte han som sagt Llewelyn Herberts bestenotering på 300 meter hekk på 34.92, en tid han oppnådde i 1999 da han utendørs løp på 47.83.
Tar Dimna-løperen med seg den samme overføringen blir ikke bare løpet på Bislett 15. juni et «must» av en duell å få med seg, men det kan også en forsmak på hva vi kan se frem til under VM i London senere på sommeren.

LES: Brødrene Ingebrigtsen til USA.

Norsk Friidrett gleder seg til Oslo Bislett Games med en rekke norske utøvere som frontfigurer, og bare denne duellen er verdt inngangsbilletten som du kjøper på http://www.ticketmaster.no/event/bislett-games-billetter/519173