pass.jpg

Uttaksinformasjon

Sesongen nærmer seg og her er viktig informasjon til deg som skal representere Norge internasjonalt, både ungdom, junior og senior.

Å delta for Norge internasjonalt bør være sesongens høydepunkt og vi i administrasjonen bruker mye ressurser på å tilrettelegge for at utøverne skal kunne prestere sitt aller beste når det gjelder som mest. Gode forberedelser er nøkkelen, og målet er at alle som skal representere Norge kommer til mesterskapet i sin beste form og er godt forberedt på alle måter. Med denne informasjonen ønsker vi å minne spesielt om noen praktiske ting som må være på plass – helst i god tid – før man eventuelt kan bli tatt ut til å delta.

Helseklarering

Alle utøvere som skal representere Norge skal helseklareres. Det blir man ved å ha gyldig helseattest. Denne består av en egenerklæring og et skjema som fastlegen din fyller ut. Fyll ut egenerklæringen og ta den med til legetimen. Send inn det ferdig utfylte dokumentet til Maren Stjernen.

Helsesertifikat

For alle jenter/kvinner som løper/går distanser fra 800 meter og oppover (også gate, terreng, motbakke og ultra) består helseklareringen av helsesertifikatet. Sertifikatet utstedes på bakgrunn av en helsesjekk som utføres av på forhånd definerte helsearbeidere, og vil gjelde for et bestemt tidsrom. Gyldigheten av sertifikatet vil kunne variere fra utøver til utøver avhengig av den enkeltes situasjon. Det er uansett utøverens eget ansvar å sørge for at sertifikatet fornyes innen utløpsdato. Du finner all relevant kontaktinformasjon her. Husk å fylle ut egenerklæringsdelen av helseattesten og ta denne med til konsultasjonen. 

NB! Alle jenter som skal delta på distanser fra 800 meter og oppover i forøvelsene til Bislett Games, skal også ha gyldig helsesertifikat.

Pass

Er passet ditt gyldig? I mange land er det et krav om at passet skal være gyldig i minst seks måneder etter at du har ankommet landet. Sjekk om du må fornye passet ditt før sesongen.

Ren Utøver

Norges Friidrettsforbund tar antidopingarbeidet på alvor, og krever derfor at alle utøvere og trenere som tas ut på landslaget skal ha gjennomført ny Ren Utøver i regi av Antidoping Norge. Dette er e-læring som gjennomføres når man selv ønsker det. 

Antidoping Norge lanserte i januar 2022 en helt ny versjon av e-læringsprogrammet Ren Utøver, og NFIF har derfor besluttet at alle utøvere og trenere som tas ut på landslaget må gjennomføre denne nye modulen.

I Run Clean

European Athletics (EA) krever at du tar e-læringsprogrammet I Run Clean for å bli påmeldt/delta i europeiske mesterskap eller arrangementer i regi av EA.
Når du har gjennomført modulene får du en mail fra EA med et diplom som bevis på at alt er godkjent. 

Denne mailen har følgende tekst: You have completed the interactive learning programme ‘I Run Clean’. Your validation code is (her får du en kode som NFIF skal bruke ved påmelding. NFIF får også tilgang på denne koden slik at du ikke behøver å gjøre noe med denne). The certification is attached.

Lykke til med forberedelsene – også papirarbeidet!