Friidrettskonferansen og Trenerseminaret

Friidrettskonferansen og Trenerseminaret

Friidrettskonferansen  2022 avholdes 12.-13.november på Thon Hotel Arena på Lillestrøm. Parallelt med konferansen arrangeres Trenerseminaret som NFIF samarbeider med Friidrettens Trenerforening om å arrangere.

Friidrettskonferansen: FRIIDRETTSKONFERANSEN PROGRAM 2022 per 1 sept

Trenerseminaret:Program per 13sept.pdf

Ungdom mellom 15 og 25 år vil delvis følge fellesprogrammet og delvis ha et eget program. Ungdomsprogrammet starter fredag kl 18. 

Program ungdom: Program ungdom.pdf

Vi tar forbehold om at endringer kan skje.

Påmelding skjer via denne lenken:

https://mosjon.friidrett.no/event/friidrettskonferansentrenerseminaret2022

 

Påmeldingsfrist : 8. oktober kl 23.59

MERK! bestilling av overnatting har frist 27.september og skjer direkte til hotellet.

Rommene som var holdt av på THon Hotel Arena på Lillestrøm, er nå booket opp.

Det er fortsatt ledige rom på hotellet fra fredag til lørdag, mens det per i dag er helt fullt fra lørdag til søndag.

Det finnes to andre hoteller på Lillestrøm. Thon Hotel Lillestrøm har fortsatt noen ledige rom. Bruk rabattkoden THC1285 og få friidrettspris. Book via webløsningen til Thon Hotels: thonhotels.no

Scandichotellet på Lillestrøm har også ledige rom, men de er i den øvre prisklassen.

Et annet alternativ er Thon Hotel Opera som ligger svært sentralt i Oslo me kort avstand til Oslo- S der det jevnlig går tog direkte til Lillestrøm. Rabattkoden gjelder også der.

Vi jobber samtidig med å skaffe flere rom på seminarhotellet og vil oppdatere denne siden når vi mer informasjon.

Det er gledelig at mange ønsker å delta på semianret og konferansen, og ønsker å bo på seminarhotellet og vi må bare beklage at vi hadde undererstimert rombehovet.

Thon Hotel Arena ligger sentralt plasser i Lillestrøm, en kort gåtur fra Lillestrøm stasjon. 

https://www.thonhotels.no/konferanse/norge/lillestrom/thon-hotel-arena/

Du som melder deg på velger om du vil delta på Trenerseminaret eller Friidrettskonferansen, men det er også mulig å velge en hybrid og delta på begge. Hovedforskjellen på de to arrangementene er at trenerseminaret starter fredag og har noen flere parallelle sesjoner enn det Friidrettskonferansen har. Det er tre felles seanser for alle deltakerne og alle måltider er felles.

Trenerseminaret sparkes i gang fredag kl 18:00 med registrering fra kl 17.30.

Friidrettskonferansen åpner registreringen kl 9:30 på lørdag 12. november og drar igang programmet kl 10.15.

Friidrettskonferansens hovedtema er FRIVILLIGHET og dette blir både belyst av en forsker, en klubb og en trener. Det blir både forelesning og tid til erfaringsutveksling i workshopen lørdag ettermiddag.

 

Besøk på Friidrettsmuseet

Vi ønsker å ta dere med til det unike Friidrettsmuseet som ligger en overkommelig gåtur fra konferansehotellet. Her vil den legendariske samleren og historiefortelleren Bjørn Bergh bidra til at du få en omvisning du sent vil glemme.

 

Friidrettsgalla

Når vi samler friidrettsnorge til konferanse, inviterer vi også til festkveld. Det serveres tre-retters middag i eget lokale og vi lover både lett underholdning og ikke minst prisutdelinger - denne gangen til grasrota!

 

 

Du som melder deg på velger om du vil delta på Trenerseminaret eller Friidrettskonferansen, men det er også mulig å velge en hybrid og delta på begge. Hovedforskjellen på de to arrangementene er at Trenerseminaret starter fredag og har noen flere parallelle sesjoner enn det Friidrettskonferansen har. Det er tre felles seanser for alle deltakerne og alle måltider er felles.

Trenerseminaret sparkes i gang fredag kl 18:00 med registrering fra kl 17.30.

Friidrettskonferansen åpner registreringen kl 9:30 på lørdag 12. november og drar igang programmet kl 10.15.

Kort om programmet

Fredag kveld er det tre spennende forelesninger som bør være av allmenn interesse for alle trenere. Hege Wilson Landgraff snakker om det viktige temaet pubertet og fysisk prestasjon og stiller blant annet spørsmålet: «Når hormonelle endringer døgnet rundt får både størrelsen på hjertet og blodvolumet til å øke så mye, hvor mye betyr da noen timer med kondisjonstrening?»

Lege Tonje Reier-Nilsen stiller spørsmålet "Den vanligste belastningsskaden - vet du hva den er?" 

Harald Vikne har også en doktorgrad, og skal prate om hva som skjer i musklene hvis man ikke trener.

Lørdag blir det parallelle sesjoner med tema som spenner fra langsprinttrening for unge utøvere, til slegge og diskoskasting, langdistanseløping, sprint og hvordan toppidrettssatsing kan kombineres med krevende studier. I tillegg er det en felles seanse om frivillighet der også deltakerne fra Friidrettskonferansen er med. Lørdag ettermiddag blir det både praksis og noe teori i Nes arena.

Søndag blir det mer om kast og sprint i tillegg til at det blir en innføring i regelverket for start og tjuvstart. Dansken Carsten Bomme skal snakke om klubbprosessen som hans danske klubb Sparta har vært igjennom og NFIF presenterer sin nye utviklingsplan og -filosofi.

Om foreleserne 2022 på Trenerseminaret

For ungdom i alderen 15 til og med 25 år starter vi opp fredag med et eget opplegg, faglig og sosialt, før deltagerene vil følge det ordinære programmet lørdag og søndag. 

Det er redusert pris for ungdommer å delta på friidrettskonferansen, og vi anbefaler spesielt ungdomsrepresentanter i kretser og klubber å delta, samt alle andre som har et engasjement for friidretten. 

Program

Friidrettsgallaen er tilbake! Årets galla er en hyllest til klubb-Norge og det blir prisutdelinger. Du kan være med å foreslå hvem som bør vinne, mens det er en jury som plukker ut vinnerne blant de nominerte.

Prisene som vi ber dere nominere kandidater til er disse:

 • Årets ildsjel
 • Årets klubb
 • Årets unge trener
 • Årets unge leder
 • Årets arrangement på bane
 • Årets arrangement utenfor bane

Det er fullt mulig å nominere egen klubb eller egen klubbs arrangement.

Her nominerer du: https://surveys.enalyzer.com?pid=8s6fimiq

Årets ildsjel

Årets ildsjel har, uansett alder, gjort en solid frivillig, uegennyttig innsats i friidretten utover det man kan forvente. Årets ildsjel kan ikke være ansatt i klubben eller kretsen.

Årets klubb

Årets klubb er en klubb som lever opp til visjonen «Friidrett for alle – hele livet». Momenter som vektlegges ved tildeling av prisen "Årets klubb" er (i ikke prioritert rekkefølge):

 • Medlemsvekst
 • Bredden av aktivitetstilbudet (trening og konkurranse-aktivitet)
 • Kompetansehevende aktivitet
 • At klubben har fokus på helheten i klubben
 • At klubben utvikler alle områdene i organisasjonshjulet

 

Årets unge trener

Årets unge trener er under 30 år og er engasjert i en friidrettsklubb/-gruppe i Norge. Momenter som vektlegges ved tildelingen er:

 • Kompetansenivå
 • Hvordan treneren jobber med utøverutvikling og treningsmiljøet i gruppa h*n er trener for
 • Hvordan treneren fremstår som rollemodell i miljøet

 

Årets unge leder

Årets unge leder er under 30 år og er engasjert enten i en friidrettsklubb, i kretsen/regionen eller sentralt i NFIF. Momenter som vektlegges ved tildelingen er:

 • Engasjement og kompetanse
 • Initiativ og handling/tiltak lederen har satt i gang
 • Hvordan lederen framstår som rollemodell i miljøet

 

Årets arrangement på bane

Årets arrangement på bane har utmerket seg som et godt arrangement der arrangøren har klart å legge forholdene godt til rette for både utøverne, publikum og evt. andre interessenter. Andre momenter som også vurderes ved tildelingen er:

 • Særegenhet og originalitet
 • Miljøhensyn
 • Profilering og markedsføring
 • Arrangørens ressurser og forutsetninger

 

Årets arrangement utenfor bane

Årets arrangement utenfor bane har utmerket seg som et arrangement der arrangøren har klart å legge forholdene godt til rette for både utøverne, publikum og evt. andre interessenter. Andre momenter som også vurderes ved tildelingen er:

 • Sikkerhet og risikovurdering
 • Miljøhensyn
 • Godt tilrettelagt for barn og ungdom, og generelt mangfold i deltakelsen
 • Profilering og markedsføring
 • Særegenhet og originalit

Priser og kriterier 2022.pdf