Jakob1500.jpg
Jakob Ingebrigtsen gratuleres av EA-president Svein Arne Hansen etter forsøket. Foto: Morten Olsen.

VM U20 dag 1: Jakob og Sondre til finale

Både Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes og Sondre Juven fra Nesbyen er klare for torsdagens finale på 1500 meter. Sanne Njaastad fra Vidar var to fattige tideler fra avansement til semifinalen på 800 meter.

Heatoppsett og kvalifiseringspuljer onsdag.

Jakob var først ut av de norske, og leverte et imponerende forsøksheat på 1500 meter. Med tre heat, og bare de tre beste fra hvert heat og tre tider utenom videre til finale, var det små rom for feil.
Men her ble det over hode ikke gjort noe feil.

Jakob Ingebrigtsen. Foto: Decabild.

- Planen var å ligge bak i 700-800 meter og så kjøre, sa Jakob etter forsøket.
Og det var nettopp det han gjorde. Da feltet passerte to runder benyttet han langsiden til å gå i tet, og han holdt unna for alle – også kenyaneren George Meitamei Manangoi med 3:35.53 i år.
Han prøvde å utfordre på de siste meterne, men Jakob var først over mål på 3:51.34.
- Det kjentes veldig bra ut og jeg fikk de svarene jeg ville. Nå gleder jeg meg til finalen på torsdag.
Hør hva Jakob sa etter løpet.

Nervepirrende minutter

En annen som imponerte var Nesbyens Sondre Juven. Med åttende beste tid som utgangspunkt, og de samme nevnte forutsetningene for avansement, satt han ikke med alle essene på hånden.
Men Sondre leverte kanskje sitt beste løp til dags dato. Nærmest taktisk perfekt løp han inn til femteplass i heatet på 3:45.64.

Sondre Juven. Foto: Decabild.

Dermed ble det noen nervepirrende minutter mens det tredje heatet, som visste forutsetningene for avansement på tid, løp. Heldigvis var det ingen som ville sette nok fart, og bare de tre beste i det heatet fikk bedre tid en Sondre.
- Dette gikk veldig bra, og jeg klarte målet. Nå er det bare å dunke til i finalen, sa han.
Hør hva Sondre sa etter løpet.

Resultater og sammendrag 1500 meter

To tideler fra avansement

Tirsdagens siste norske deltaker var Sanne Njaastad fra Vidar, som var i aksjon på 800 meter.

Sanne Njaastad. Foto: Decabild.

Hun ble nummer fem i sitt forsøksheat på 800 meter med tiden 2:11.82 - 21 hundredeler fra fjerdeplassen som ville gitt automatisk semifinaleplass. Tiden var dessverre ikke god nok til å være blant de fire som ga avansement den veien.
- Dette var litt surt. Det ble et lureløp, og jeg visste jeg måtte være blant de fire beste for å gå videre til semifinale. Jeg skulle ønske det hadde gått litt fortere for jeg tjener på jevn høy fart. Det å misse et avansement med to tideler er surt, sa Sanne.

Resultater og sammendrag 800 meter