raceone-ikkegjennomsiktigx2.jpg

NFIF og RaceONE lanserer løsning for virtuelle løp

Covid-19 har gjort situasjonen rundt gjennomføring av løpsarrangement usikker, men det å arrangere virtuelle løp har vist seg som et godt supplement. I samarbeid med RaceONE og deltager.no kan Norsk Friidrett nå tilby alle sine klubber og arrangører et godt og ferdigutviklet verktøy til bruk for alle som ønsker å arrangere virtuelle løp i Norge. En gyllen mulighet å skaffe inntekter til klubben, samtidig som man opprettholder aktivitetstilbudet og ivaretar folkehelsen.

Som en følge av koronasituasjonen, og myndighetenes restriksjoner for kultur- og idrettsarrangement, har antall løp og deltakere stupt. Mange løp har måttet avlyse, mens andre har vært gjennomført i mindre skalaer. Samtidig har det vært en oppblomstring av såkalte virtuelle løp. Virtuelle løp er løpskonkurranser som gjennomføres alene (hvor som helst, når som helst), der resultatene dokumenteres i ettertid (ofte digitalt) i en konkurranse med andre løpere. Virtuelle løp er et godt supplement for klubber og arrangører av mosjonsløp i disse dager, og en fin måte for klubben å skaffe inntekter på, samtidig som man opprettholder sitt aktivitetstilbud og ivaretar folkehelsen.

- Løpsinteressen har vært stor i Norge de siste årene, og hvert år gjennomfører våre klubber nærmere 1000 mosjonsløp med nærmere 300.000 deltakere. Det har vært trist å se så mengden løp som har blitt utsatt eller avlyst siden pandemiens inntog i mars, og hvordan dette har gått ut over løperne så vel som arrangørene. Den fysiske aktiviteten er viktig og det samme er klubbenes inntekter. Med virtuelle løp, og samarbeidet med RaceONE, mener vi at vi nå har funnet en god løsning som er inspirerende både for våre klubber og løpere over hele landet. Vi tror dessuten at virtuelle løp er kommet for å bli, og den digitale løsningen kan fort være med på å holde på eksisterende løpere samt rekruttere nye, sier mosjonsansvarlig i Norges Friidrettsforbund Magnus Næss Trosdahl.

- Corona-pandemin har fått oss att anpassa oss och vår plattform för att skapa riktigt bra virtuella arrangemang/löp. Under ett halvår har vi nu genomfört nästan 350 arrangemang och 35000 deltagare på svenska marknaden och många tillsammans med Svenska Friidrottsförbundets medlemmar. Att nu ta steget även i Norge, tillsammans med Norges Friidrettsforbund, ser vi riktigt fram emot då det blir en ytterligare milstolpe för bolagets internationella expansion, sier Tomas André i RaceONE.

Nå kan du enkelt arrangere ditt eget løp

I RaceONE kan man i dag finne løp og følge deltakere. Arrangøren bestemmer selv opplegget for løpet, f.eks. hvor lenge det skal foregå, hvilken distanse det skal være, eller hvordan påmeldingskriteriene skal se ut. Deltakerne velger deretter å springe løpet live med RaceONE-appen eller tracker sitt løp med valgfri GPS-system (GPS-klokke, Strava, Endomondo etc.) for så å laste opp resultatet i ettertid.

Når du starter løpet i appen hører du et startskudd, videre er det deg mot klokken. Samtidig som du løper, uansett type løp, så får du push-varsler på telefonen om hvor raskt du løper samt hvordan du ligger an i forhold til de andre løperne. Familie og venner som ikke er på plass kan følge deg og heie på deg langs løypen, se dine kilometertider og hvor du befinner deg langs løypen med hjelp av vår live-tracking.

Etter gjennomført løp kan du enkelt dele ditt løp, hvordan det gikk og dele et bilde fra løpet om du ønsker det. For arrangøren og klubben gir det en stor verdi fordi man får en ferdig resultatliste uten noe ekstra administrativt arbeid.

Les mer om virtuelle løp hos RaceONE her.

Rabatt for alle NFIFs klubber

Alle klubber og løp som ligger inne i NFIFs terminliste vil få rabatt ved gjennomføring av virtuelle løp i RaceONE. Arrangøren legger inn sitt løp via vår terminliste (mosjon.friidrett.no), og løpet blir så overført til RaceONE.

Er du nysgjerrig, og har spørsmål knyttet til virtuelle løp og RaceONE, ta kontakt med Marcus Andersson i RaceONE. Han sitter klar for å hjelpe våre norske arrangører å komme i gang.

Telefon: +46 73 18 18 754

Epost: marcus.andersson@raceone.com