Tir05des2017Sandnes.jpg
Fellestrening tirsdag 5. desember, en våt og vindfull desemberkveld. Foto: Sandnes IL

Vellykket mosjonsprosjekt lansert i Sandnes

I november lanserte friidrettsgruppa i Sandnes IL et nytt mosjonstilbud. I første omgang var det ment å være et prøveprosjekt, men det har slått så godt an at klubben nå har besluttet å videreføre det. Tilbudet er så enkelt at det bør kunne trigge flere klubber til å tenke i samme baner.

- Løpegruppen er blitt en virkelig stor suksess, sier daglig leder i friidrettsgruppa i Sandnes IL Geir Eikeskog.
- Vi hadde et informasjonsmøte tidlig i november, og siden den første treningen har vi hatt rundt 60 mosjonister i snitt på trening. Det er i skrivende stund 75 personer som har meldt seg i inn i Sandnes IL friidrett sin mosjonsgruppe, noe som har økt medlemsmassen til friidrettsgruppa med over ti prosent på få uker, fortsetter han.

Bredt spekter

- Prosjektet har truffet personer i alle aldre og av begge kjønn, og aldersspennet vi har er fra 18 til godt over 60, fortsetter han.
- Så langt er det er flest kvinner som har meldt seg inn. Her har vi personer som har løpt godt under tre timer på maraton og personer som ikke har løpt på flere år som trener side om side.
- Treningene skjer på løpebanen i Sandnes Idrettspark, der vi kjører to faste treninger i uken. Kortintervall den ene dagen, og langintervall den andre. Tydeligvis har kombinasjonen musikk, flomlys og intervalltrening utendørs slått godt an.
- Vi er også heldige som har et klima der det er mulig å trene utendørs året rundt, sier Eikeskog.

- Vi planlegger i fortsettelsen å tilrettelegge for en felles langtur i helgene, der vi deler opp i grupper etter farten man ønsker å løpe i. Vi vil også legge opp til temakvelder for denne gruppen, der aktuelle tema eksempelvis kan være skadeforebygging, valg av sko og annet utstyr, avslutter han.