HEDDA.jpg
Hedda Hynne. Foto: Eirik Førde

Våre beste kvinner i aksjon i helgen

Hedda Hynne, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Iuel og Isabelle Pedersen skal alle i aksjon denne helgen. Mange nordmenn konkurrerer rundt om i Europa, mens på hjemmebane arrangeres NM i stafetter. Forhåndsomtale av helgens godbiter finner du her. Vi forsøker å oppdatere enkeltresultater på twitter.

Følg oss på twitter der vi skal forsøke å oppdatere enkeltresultater. Ellers blir det som vanlig en oppsummering på søndag.

54.Internationales Pfingstsportfest: 

Strindheims Hedda Hynne gjør sin første opptreden på 800 meter i årets utendørssesong. Hun hadde en strålende sesong i fjor der hun senket sin pers til 1.59.87, som bare er fem hundredeler bak den norske rekorden, og hun kom seg også til semifinalen i VM. Det blir spennende å se hva Hynne får til her og et EM-krav på 2.02.50 skal være mulig i Tyskland i helgen.

Hynne går inn i et småhektisk konkurranseprogram der hun også løper favorittdistansen 800 meter i Bydgoszcz 29.mai, deretter Bislett Games og så Diamond League i Stockholm.

NM stafetter: 

NM i stafetter går av stabelen på Berger Stadion på Nesodden lørdag og søndag. Det er påmeldt flere sterke lag, så det er bare å ta turen for å heie frem noen av landets beste løpere.

Sandnes har et meget sterkt kvinnelag på 4x100 meter, ledet an av Astrid Mangen Cederkvist. Klubben satte norsk rekord for klubblag på øvelsen med 45.60 under tilsvarende mesterskap for to år siden. Det kan bli en meget spennende kamp om gullet på denne distansen med Tyrving, Tjalve og Norna-Salhus som sterke utfordrere.

I herreklassen er det gledelig med hele 12 lag påmeldt den korteste stafetten, blant disse er Sandnes, Tyrving, Skjalg, BUL og Gular.

På 4x400 meter gjør Amalie Iuel sin sesongdebut når hun stiller for Tyrving, som da får et meget sterkt lag på denne øvelsen. 

På herrenes 4x400 meter stiller Moelven med to blad Kåshagen, mens Gular stiller med et sterkt lag ledet an av Torbjørn Lysne. 

På de lengste distansene for seniorer, 4x800 meter for kvinner og 4x1500 meter for menn blir vinnerlagene fra Holmenkollstafetten, BUL for kvinner og Gular for herrer, favoritter.

16.INT. Sparkassen Hammerwurf-Meeting: 

Eivind Henriksen kastet godt over sin norske rekord i slegge på 75.57 under Loggane Open forrige helg. Banen der er ikke helt rett etter 65 meter, noe som gjør at det ikke ble gjeldende rekord. Det viste uansett at formen til mannen som ble nummer 13 i OL i London er formidabel og Tjalve-utøveren bør ha gode muligheter til å slette sin norske rekord fra 2012. Henriksen kaster forøvrig også i Tyskland neste helg, da i Halle.

Adidas Boost Boston Games:

Tjalves Karoline Bjerkeli Grøvdal starter årets banesesong med 1500 meter i Boston på lørdag. Grøvdal bruker løpet som oppladning til Florø og Bislett Games, der hun jakter norske rekorder på henholdsvis 2000 meter og 3000 meter hinder. Grøvdal sin pers på 1500 meter lyder på 4.07.25, mens EM-kravet er 4.12.00.

Great Manchester CityGames: 

BULs Isabelle Pedersen konkurrerer hyppig i innledningen av sesongen. Hun stiller opp på 100 meter hekk i sentrum av Manchester på fredag etter å ha løpt på 12.82 og 12.76 under Diamond League-stevnene i henholdsvis Doha og Shanghai. Hennes pers på 12.75 og den norske rekorden på 12.74 er moden for å bli slått og det kan skje når som helst i den formen bergenseren er i for øyeblikket.

European 10 000m Cup: 

Runa Skrove Falch fra Vidar og Maria Sagnes Wågan fra Namdal Løpeklubb er Norge sine representanter under European 10 000m Cup, som er lagt inn i stevnet Night of the 10k Pbs, der publikum får stå tett på banen med en øl i hånden og god musikk over høytaleranlegget. De to norske kvinnene er plassert i B-heatet, noe som bør passe deres nivå bra. Skrove Falch har best pers av de to trønderne på distansen med 33.44.50 fra 2014, mens Sagnes Wågan sin banepers lyder på 34.55.16. EM-kravet på distansen på 33.00.00 kan nevnes.

Hele 99 utøvere fra 25 nasjoner er påmeldt løpet, blant de flere av Europas aller ypperste løpere.

Memorial Slawomira Roslona: 

Thomas Roth hadde en sterk innendørsesong der han viste at han er tilbake i godt, gammelt slag. På søndag gjør Ull/Kisa-løperen sin sesongdebut utendørs på favorittdistansen 800 meter i et stevne i Warszawa. Målet for eldstebror Roth denne sesongen er EM i Berlin og der lyder det norske kravet på 1.47.20, noe som er drøye sekundet bak EM-finalisten fra 2012 sin nærmere fire år gamle pers.

Lange Lauf Nacht Karlsruhe: 

Kristiansand Løpeklubbs Sigurd Tveit og Runars Simen Halle Haugen tar turen til Karlsruhe i helgen for å løpe henholdsvis 800 meter og 5000 meter. Tveit har hatt en kometkarriere etter at han begynte med friidrett for et par år siden. Hans pers lyder på 1.51.06 fra NM i fjor og kravet til junior-VM er 1.48.50. Det mesterskapet er nok også et mål for Halle Haugen og kravet på 5000 meter lyder på 14.05.00, som er drøye halvminuttet bedre enn Haugens pers. Halle Haugen har allerede imponert stort utendørs i år med smadring av persene sine på 1500 meter og 3000 meter.

Gjensidigelekene:

Oda Utsi Onstad fra Norna-Salhus hadde en fin innendørssesong og gjør sin sesongdebut utendørs i lengde og tresteg hjemme i Fagernes i helgen.