_I0A8392_EF.jpg
19. juli er det klart for sommerstevne på Bislett. Arkivfoto fra et tildigere stevne på Bislett. Foto: Eirik Førde.

Tradisjonsrikt sommerstevne på Bislett

Tar du en kikk på den nasjonale terminlisten for perioden 10. til 31. juli for å finne et stevne med godt øvelsesutvalg og brukbar konkurranse er det ikke mye å velge i. Det eneste nasjonale stevnet som står i terminlista er Oslos Sommerstevne på Bislett 19. juli.

I en periode hvor det ofte er godt sommervær og fri fra skole og jobb for de fleste finnes det altså ikke så mange muligheter for å konkurrere på bane her hjemme.

Riktignok finnes det noen treningsstevner, seriestevner, motbakkeløp og rene kast-stevner, men et ordinært friidrettsstevne skal en lete lenge etter.

- Oslo Sommerstevne på Bislett er et unntak. Dette stevnet har eksistert i snart 20 år. I fjor ble det registret rundt 230 starter, så det er klart det er en del som ønsker å konkurrere i ferien også, sier kretsleder i Oslo Hans Kristian Sætrum.

En annen som har vært med å arrangere Oslo Sommerstevne stort sett siden starten er Knut Alme, tidligere Daglig leder i Oslo friidrettskrets. Han kan fortelle at det hele starten ved at generalsekretær Ketil Hildeskor i NFIF tok kontakt rundt årtusenskiftet og spurte om kretsen kunne ta på seg og arrangere et friidrettsstevne med godt øvelsesutvalg og tilrettelagt for hele landet.

I Oslo er det mange funksjonærer og frivillige som aldri er vanskelig og be, og dermed ble det starten på en god tradisjon. Det er kun seniorklasser i Oslo Sommerstevnet, men husk at alle fra 15 år kan delta i seniorklassen.
De må da selvfølgelig konkurrere med seniorredskaper og hekkehøyder for senior, men de får da målt krefter med seniorene og får en føling med hva som venter de litt senere i karrieren.
Påmelding til årets sommerstevne som arrangeres 19. juli er åpen helt frem til dagen før, 18. juli.

Arrangøren håper mange tar turen til Bislett denne kvelden, og frister i god Bislett-ånd alle med jordbær og fløte.

Se øvelser og påmeldingslink.