Weldu Negash Gebretsadik løp inn til en 24. plass på maraton i VM i Doha. Foto: Bildbyrån.

Tjuefjerdeplass til Weldu på VM-maratonen i Doha

Weldu Negash Gebretsadik løp inn til en 24. plass på maraton i VM i Doha med tiden 2:16.35. Dette er den nest beste mannlige plasseringen på distansen i VM-historien; bak Stig Roar Husbys tiendeplass fra det første verdensmesterskapet i Helsingfors i 1983.

Resultater VM dag ni

Forholdene i Doha var litt mer behagelig enn tidligere i mesterskapet, men fortsatt var det varmt. BUL-løperen løp et klokt løp der han åpnet rolig og var nummer 35 halvveis med tiden 1:06.51. Han begynte etterhvert å plukke plasseringer og kunne løpe inn til en habil plassering i sin VM-debut.

40km: 2:09.11 - 25. plass

- Jeg var godt fornøyd, for jeg hadde satt meg et som et mål å løpe under 2:20. Jeg følte meg veldig bra frem til 25 kilometer, men derfra gikk det litt tyngre. Jeg syntes likevel at jeg klarte å hente meg inn og fullføre veldig bra, sa Weldu til friidrett.no.

Weldu ble for øvrig sjette beste europeer i dette VM-løpet.

Maraton-løpet endte med dobbelt etiopisk seier. Lelisa Desisa vant med årsbeste 2:10.40, fire sekunder foran landsmannen Mosinet Geremew, mens kenyanske Amos Kipruto ble nummer tre med 2:10.51.