sondre-705.jpg
For lange pegger gjør at Sondre Guttormsens rekord fra sist helg underkjennes. Foto: Privat.

Sondre Guttormsens juniorrekord underkjent

Sondre Guttormsens norske innendørsrekord i stav på 5.49 fra forrige helg er underkjent på grunn av at arrangøren brukte utstyr som ikke er godkjent av IAAF. Dermed er Pål Haugen Lillefosse fortsatt innehaver av den norske juniorrekorden innendørs med 5.46.

- Det ble brukt for lange pegger, det vil si den metallbiten som lista ligger på, sier Ole Petter Sandvig i NFIF.
- Vi har avventet formell informasjon fra arrangøren, men har nå konkludert med at som rekord kan ikke dette resultatet godkjennes dersom det ikke kommer ny informasjon som kan medføre en ny vurdering, sier han.

- Da IAAF endret reglene i forhold til dette i 2003 bestemte High School-idrettsforbundet i USA at de ikke skulle endre, sier Atle Guttormsen, som er far til Sondre.
- High School-friidretten i USA er enorm så de kan gjør litt som de vil og har også andre regler som er forskjellig fra IAAF, men som ikke vil endre resultatgodkjenning, sier han

- Når vi er på stevner pleier vi å kontrollere peggen, og har alltid med egne for å forsikre oss. Men vi sjekket ikke Sondres stativ denne gangen siden han hoppet på elitepitten, sier Atle. 

Så da gjelder 5.46. Enn så lenge. Men neppe lenge.