Sigrid Borge. Foto: Eirik Førde

Sigrid Borge over 60 meter i spyd

Sigrid Borge ble andre norske kvinne over 60m i spyd noensinne, Marcus Thomsen smalt til med norsk juniorrekord i kule, BUL satte aldersrekord under NM i stafetter på Hamar og det ble et fint NM i mangekamp i Arna. Les oppsummering av friidrettshelgen her.

Hallesche Werfertage:

Osterøys Sigrid Borge kastet strålende 60.35m i spyd i Halle. Hun vant med det U23-klassen og ble andre norske kvinne over 60 meter med den nye spydtypen. Borge perset med en drøy meter, er en drøy meter bak kravet til VM i London og er tredje beste europeiske U23-kaster i år. Resultatet er også en forbedring av hennes egen norske U23-rekord.

Tjalves Marcus Thomsen gjorde unna en strålende kulekonkurranse i Halle. Han ble nr. 2 i U20-klassen med et lengstestøt på 20.73m. Dette er norsk juniorrekord og han plasserer seg som nr. 2 i verden i juniorklassen i år.

Gloppens Thomas Mardal ble nr. 4 i slegge i U23-klassen med et lengstekast på 66.64m, bare seks centimeter bak pers. Klubbkompis Evald Osnes Devik smalt til med klar pers 64.92m i slegge i U23-klassen, over kravet til U23-EM og han endte da på plassen bak Mardal.

Thomas Mardal

Fris Matilde Roe fortsetter sin fine utvikling i diskos. Forrige helg kom hun seg over 50 meter for første gang og hun økte nå persen sin til 50.93m da hun ble nr. 5 i U23-klassen.

Kristiansands Stella Weinberg fikk ikke helt fullkalff i spyd i eldste juniorklasse med 47.30m, som holdt til en sjetteplass. Lillebror Fabian ble nr. 11 i kule i U18-klassen med 15.54m som sitt eneste gyldige støt. I favorittøvelsen diskos ble Fabian nr. 5 med 53.87m.

Askers Elisabeth Thon Rosvold tok en fin seier i diskos i U16-klassen med 42.03m, pers med over en meter. I kule ble Rosvold nr. 6 med klar pers 13.10m som sitt beste resultat. I U20-klassen i diskos ble Sturlas Berit Stunes Isene nr. 15 med 41.08m, et lite stykke bak hennes årsbeste.

Modums Helle Henriksen Hvidsten ble nr. 8 i slegge i U18-klassen med 56.71m som sitt beste resultat.

Myron Weinberg, Kristiansand, ble nr. 5 i spydkonkurransen i U20-klassen med 58.57m. I samme årsklasse, men i slegge ble Vilde Emilie Ingvaldsen, Norna-Salhus, nr. 12 med 50.71m.

Fullstendig resultatliste

NM i stafetter:

På 4x100m kom ikke Sandnes seg til mål og da sikret Orion, med Therese Skyttermoen, Ingrid Storlien, Tonje Fjellet Kristiansen og Rikke Hauan seg gullet på hjemmebane i seniorklassen med 48.99.

Tyrving sikret seg gullet for kvinner på 4x400m med Marie Skjæggestad, Mina Anglero, Constance Løken Dahl og Mari Drabløs med 3.51.95, snaue to sekunder foran Sørild. På den lengste stafetten for kvinnene, 4x800m, ble det et spennende oppgjør mellom Haugesund og Ull/Kisa. Førstnevnte løp inn til seier på tiden 9.16.54. På gullaget løp Lena Skaatan Vik, Vilde Våge Henriksen, Regine Dalva Lie og Kristine Lande Dommersnes. Tre av løperne er forøvrig født i 1999, mens den siste er født i 2000, imponerende miljø de har fått til.

Tyrving med Jonas Halonen og Hallgeir Martinsen kom seg ikke til mål.
Foto : Dagfinn Limoseth, Digitalsport

På 4x100m i menn senior ble det et populært gull til «hjemmelaget» Orion med 41.59. På laget løp Vebjørn Gilde, Øystein Klareng og to blad Quarcoo i Jonathan og Emmanuel. Sandnes sikret seg sølvet, mens Norna-Salhus fikk stige opp på det laveste trinnet på pallen.

Gular var suveren på 4x1500m der Bjørnar Lillefosse avgjorde på andreetappen og sørget for at Marius Vedvik og Per Svela kunne cruise inn til NM-gull på tiden 15.41.16. Vidar Dahle løp forøvrig førsteetappen. Gular vant også 4x400m da Sondre Dingsør holdt unna for Moelvens Mauritz Kåshagen på slutten. Tiden til Gular ble 3.19.90 og de øvrige på laget var Thomas Heggøy, Kristoffer Grindedal og Torbjørn Lysne.

I G15/16-klassen løp BULs lag bestående av Thomas Graftås, Stephan Skogheim Kyeremeh, Bereket Geda Wayu og Anders Nikolai Bovolden strålende og fikk tiden 43.54 på 4x100m, som vel er aldersrekord for denne klassen.

BULs rekordlag

Det ble også arrangert en individuell 100m og der løp Orions Jonathan Quarcoo inn til 10.48 i vind +0.4, fin tid i årets første løp på distansen. Med denne tiden fikset han kravet til U23-EM. Stephan Skogheim Kyeremeh klarte kravet til EYOF på 100m da han løp inn til pers på 11.07.

NM og UM Mangekamp:

Som ventet tok Fris Martin Roe en suveren seier med 7514 poeng i tikamp for menn senior. Høydepunktet i hans serie var nok persforbedringen på 110m hekk til 15.34. I kvinnenes seniorklasse var Skis Caroline Fleischer ensom svale og sikret seg naturligvis da NM-tittelen da hun sikret seg 5052 poeng i syvkamp, som er 148 poeng bak kravet til U23-EM.

Martin Roe

I juniorklassene vant Sems Amanda Marie Grefstad Frøynes og Dimnas Toralv Opsal. Førsntevnte klarte kravvet til Junior-EM da hun noterte 5129 poeng. Opsal noterte 7186 poeng, greit over kravet til Junior-EM. Han noterte blant annet perstangering 11.26 på 100m.

Golden Grand Prix Japan:

Fanas Eirik Dolve åpnet sesongen med en syvendeplass i stav i japanske Kawasaki. Bergenseren gikk inn i konkurransen på 5.20m og klarte denne høyden i tredje forsøk. Han prøvde seg deretter på 5.40, men dette ble for høyt denne gang for den tidligere junioreuropamesteren.

Eirik Dolve

Fullstending resultatliste

Loughborough International Athletics Meet:

BULs Ezinne Okparaebo deltok i et stevne i England søndag og ble nr. 3 på 100m med tiden 11.59 i vind +0.8.

European Race Walking Cup:

Ingen av de norske kappgjengerne fikk det til å stemme på 20km under Europacupen i den tsjekkiske kappgangmetropolen Podebrady. BUL-Tromsøs Fredrik Vaeng Røtnes ble nr. 49 i seniorklassen på tiden 1.30.59. Håvard Haukenes, Norna-Salhus, åpnet meget friskt og lå godt an til pers, men ble dessverre disket.

Lange Laufnacht:

Dimnas Ådne Andersen åpnet banesesongen utendørs med å smadre utendørspersen sin på 1500m da han løp inn til 3.48.29 i tyske Karlsruhe.

Grefsenkollen Opp:

Stian Aarvik

Årets første norgescupløp i motbakke gikk av stabelen i Oslo på lørdag. Det ble deltakerrekord med 531 løpere som fullførte løpet. Vinner i kvinneklassen ble Førdes Karoline Holsen Kyte, mens Gneists Stian Øvergaard Aarvik oppskriftsmessig vant herreklassen. Tidene var henholdsvis 18.35 og 16.33, begge de nest beste tidene i de respektive klassene i løpets historie.

Løpsstevne

På torsdag ble det arrangert løpsstevne på Fana Stadion. Gulars Per Svela hadde en strålende avslutning og nærmest parkerte klubbkompis Marius Vedvik på de siste 200m av 3000m. Svela løp inn til 7.57.98 og var da under 8 minutter på distansen for første gang. Han plasserer seg som nr. 26 i Norge gjennom alle tider. Vedvik fikk forøvrig tiden 8.01.23, som er pers.