formia.jpg

Rekrutteringslandslaget Holta sprint og hekk i gang

Igjen har Rekrutteringslandslaget Holta sprint og hekk vært på det som etterhvert er blitt en tradisjon for gruppen. De reiste til Formia i Italia på en fem dagers treningsleir fra 13. til 18. oktober. Trener Erlend Sæterstøl har laget denne rapporten.

På samlingen var vi var 30 stykker totalt; 22 aktive og åtte trenere. Av disse var tolv kortsprintere, åtte langsprintere og to korthekkeløpere.
Dagene gikk naturlig nok med til trening, med to daglige økter. Og ellers ble det mye friidrettsprat.
Vi trenere fikk snakket mye sammen og utvekslet erfaringer. Flere kvelder gjorde vi det vi kalte for «trenerens hjørne». Vi tok opp ulike temaer og diskuterte dem. Kenth Olsson hadde også en presentasjon om trening for 200 meter til 400 meter.
Utviklingssamtaler med alle utøverne ble også gjennomført.
Sammen med de aktive gjorde vi en også prosess på prestasjonskulturen som vi ønsker skal definere Rekrutteringslandslaget. Her fikk alle komme med innspill, og vi ble enige om felles spilleregler når vi er sammen.

I år som tidligere år hadde vi flere nye med oss på tur, og dette er hva de sier om å være en del av Rekrutteringslandslaget.

Marcus Moen: «Turen har vært veldig bra. Godt opplegg, og fine folk. Jeg blir med på ny tur neste gang».

Vilde Aasmo: «Jeg koste meg på leir og har veldig lyst til å bli med på flere turer med laget. Det var kjekt å bli kjent med noen nye, og trene sammen med så flinke folk. Det gir meg motivasjon til å bli enda bedre selv».

Håkon Morken: «Første gang på tur for min del. Er glad for at det passet. En slik samling gir meg motivasjon gjennom høsttreningen. Input fra andre er også veldig bra. Her er alle nye», avslutter en filosofisk Håkon.

Som yngstemann på turen sier Andreas Haara Bakketun følgende: «Her får jeg møte flere av dem som er i toppen av norsk friidrett. Interessant å se hvordan de trener og kjenne på nivået. Jeg lærte mye av både trenere og de andre utøverne. Jeg fikk mange gode tips. Turen skulle vært 2-3 dager lengre. Miljøet var godt sosialt og inkluderende. Jeg er utvilsomt med neste gang», sier en engasjert Andreas.