FINAL_KIPLE.jpg
Ingar Kiplesund. Foto: Eirik Førde.

NM i mangekamp og lengderekord av Kiplesund

Et flott norsk mesterskap i mangekamp i Sandnes, Vedvik under kravet til innendørs-EM og og en ny helg med norsk rekord er hovedbegivenhetene fra en hektisk friidrettshelg .

Lørdag kveld forbedret Ingar Kiplesund fra Trondheim Friidrett U23-rekorden innendørs i lengde til 7.57 under Serbian Open. Jonas Mögenburgs hadde den gamle rekorden med 7.55. Resultatet brakte også Ingar opp på en femteplass på norgesstatistikken gjennom alle tider.

En rekke norske utøvere var i aksjon her og der gjennom helga.

Martin Roe fra Fri forbedret sin personlige rekord i 7-kamp innendørs til 5690 poeng da han vant innendørs-NM i mangekamp i Sandnes i dag. Høyest poengsum blant kvinnene fikk Sems Amanda Marie Grefstad Frøynes som forbedret seg til 3795 poeng i juniorklassen.
For uten disse to trekker vi spesielt frem Markus Rooth fra Tjalve i G16, som satte personlig rekord i fem øvelser, Gjert Sjursen fra Gneist i G17 og Ski-duoen Hedda Marie Hauge i J16 og Caroline Fleischer i KS.
I innlagte enkeltøvelser merker vi oss at Even Meinseth fra Sandnes noterte seg for 7.01 på 60-meteren i sitt comback etter langvarig skade.
Resultater.

Marius Vedvik fra Gular løp under kravet til innendørs-EM da han vant 3000-meteren i Sollentuna i dag med 8.02.48. Kravet til EM i Beograd er 8.05.00. Resultatet var også ny personlig rekord innendørs, og brakte Vedvik opp på en tiendeplass på distansen innendørs gjennom alle tider.
Resultater.

Under det latviske innendørsmesterskapet hoppet Eirik Dolve fra Fana 5.40, for deretter å rive tre ganger på 5.60.
Resultater.

I det tyske hallmesterskapet søndag ble Katarina Mögenburg fra Tyrving nummer tre i høyde med 1.83.
Resultater.

I det danske innendørsmesterskapet lørdag fikk Trine Mjåland fra Kristiansand IF og Ida Fillingsnes fra Herkules henholdsvis 2.08.02 og 2.08.44 i forsøket på 800 meter, men ingen av de to stillte til start i søndagens finale. Monika Benserud fra Gneist var imidlertid på plass søndag, og ble nummer to i tresteg med 12.54. I stav endte Cathrine Larsåsen fra BUL opp med 4.05.
Resultater.

Det ble ingen stor norsk dag under IAAF World Indoor Tour-stevnet i Birmingham lørdag.
Ezinne Okparaebo fra BUL  gikk videre fra forsøket på 60 meter med tiden 7.26, men av ukjent grunn stilte hun ikke til start i finalen.
Klubbvenninnen Isabelle Pedersen ble slått ut i forsøket på 60 meter hekk med tiden 8.22.
Resultater.