steinkjer.jpg

Søknadsprosedyre og info Landslinje Steinkjer

OPPDATERT MED INVITASJON TIL SØKERSAMLING. Steinkjer videregående skole får Norges første landslinje i friidrett. Det ble klart da regjeringen la fram statsbudsjettet for 2017 i desember. Målrettet arbeid over flere år fra skolen, fylkesadministrasjonen, politikere og idrettsorganisasjonen har gitt resultater.

Det blir totalt 30 elevplasser, hvorav to-tre plasser på hvert trinn er forbeholdt funksjonshemmede friidrettsutøvere. Dette er helt unikt i landssammenheng. De første elevene starter høsten 2017, og søknadsfristen er 1. mars 2017. Landslinja i friidrett vil styrke det allerede sterke friidrettstilbudet på Idrettsfag ved Steinkjer videregående skole.

Invitasjon til søkersamling 31. januar-1. februar.

 - Det ble vill jubel på skolen da vi fikk denne beskjeden før jul. Vi gleder oss til å ta imot ambisiøse friidrettsutøvere fra hele landet nå til høsten. Vi har fantastiske treningsfasiliteter på Campus Steinkjer, med en av Nord-Europas flotteste friidrettshaller. Hallen har universell utforming, og er spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede, sier Henrik Sandstad, fagansvarlig for friidrett ved skolen.

Skolen samarbeider tett med Steinkjer friidrettsklubb, Nord-Trøndelag friidrettskrets og Olympiatoppen Midt-Norge for å få til et helhetlig sportslig opplegg på dag- og kveldstid, samt samlinger. Skolens trenere deltar også på treninger utenom skoletid, og er en del av trenernettverket til Olympiatoppen i Midt-Norge.
400-meterløper Emily Rose Norum ble våren 2016 ferdig etter fire års skolegang ved friidrettslinja på Steinkjer videregående skole. Hun har valgt å fortsette satsingen med base i Steinkjer, og sier følgende om det sportslige tilbudet ved skolen:
 - Du får tett oppfølging av erfarne trenere ved skolen, og du får knallgod matching fra gode treningskompiser

Emily er nå student ved Nord Universitet som legger til rette for toppidrettsutøvere på alle studier. Henrik Sandstad påpeker at det er en kjempefordel for skolens sportslige tilbud at eldre utøvere kan fortsette sin satsing i regionen og bidra inn i skolens treningsmiljø.
Elever som ønsker å vite mer om landslinja i friidrett kan besøke skolens nettside, Facebook-siden til landslinje i friidrett eller ta direkte kontakt med Henrik Sandstad (henrik.sandstad@ntfk.no eller mobil: 907 53 691)