Running4all Janne.png

Norges første fem-stjernes event

EA Presidenten og NFIF gratulerer Fjordkraft Bergen City Marathon som det første løpsarrangementet i Norge som oppfyller alle sikkerhet- og kvalitetsstandardene i den prestisjefulle sertifiseringen Running4all. Bergen City vil da markedsføres internasjonalt som et prestisjeløp og vil kunne trekke til seg løpere fra hele verden.

Running4all er en europeisk sertifisering for gateløp som er utarbeidet av European Athletics. For å bli sertifisert evalueres arrangøren ut i fra 54 kvalitetskategorier. Friidrett.no har pratet med Arrangementssjef Janne Jensen i Fjordkraft Bergen City Marathon.

Hvorfor valgte dere å søke om Running4all-sertifiseringen?

Vi ønsker at fler og fler skal få kjennskap til løpet vårt. Løpet er fortsatt ganske ukjent utenfor Norge. Det var i den forbindelse vi undersøkte hvilke kanaler vi kan bruke for å markedsføre løpet internasjonalt. Det ble da naturlig å se nærmere på EA sin kalender «running4all».

I utgangspunktet var vi ikke klar over at vi måtte oppfylle en del kvalitetskrav for å komme med i kalenderen, men det så vi som en positiv sak for å få tatt «pulsen» på vårt eget arrangement. Det viste seg at vi kun manglet et kriterie for å oppnå 5 stjerner. Det var snakk om et lite grep som vi allerede hadde vurdert å innføre; - et grep som forbedrer sikkerheten til løperne våre. Da var valget enkelt! – sier Janne.

 

For å oppnå fem-stjerner måtte arrangøren oppfylle 54 av 54 mulige kriterier innen: administrasjon og økonomi, løype, miljø – og samfunnsansvar, mål, medisinsk, resultater, sikkerhet, tjenester og tidtakning

Hvilke effekter regner dere med at sertifiseringen vil arrangementet?

Vi er opptatt av å ha kvalitet i alle ledd. Våre løpere skal ha en god opplevelse fra de ankommer løpet vårt til de går hjem igjen med medalje rundt halsen.

Vi har de første årene hatt en stor andel tilreisende fra hele landet, mens den internasjonale deltakelsen har vært ganske liten til nå. I år ser vi en endring. 7,5 % av de som er påmeldt til nå er fra utlandet og hele 55 nasjoner er å få finne på startlisten så langt.

Friidrett.no har også vært i kontakt med europa-president Svein Arne Hansen.

- Det europeiske friidrettsforbundet har lagt store ressurser i å utarbeide et kriteriesett for kvalitetssikring av løpsarrangementer, og gi de et kvalitettsstempel de kan bruke internasjonalt i markedsføringen. Det er fra EA sin side svært gledelig at et norsk arrangement allerede det første året har oppnådd full score, sier President i EA Svein Arne Hansen. 

 

For mer informasjon om Running4all se:

www.friidrett.no/mosjon/kvalitetsstempel/ og www.european-running4all.org/nb/