em18-3g.jpg
Ola Stunes Isene. Foto: Eirik Førde

Beatrice Llano og Ola Stunes Isene i aksjon i helgen

Det er snart helg og det betyr at flere av våre lovende utøvere i USA igjen skal konkurrere. Dette gjelder blant annet Beatrice Llano og Emilie Berge, mens i Portugal gjør Ola Stunes Isene en meget spennende opptreden i diskos på fredag. Forhåndsomtale finner du her.

Kaststevne Albufeira:
Ola Stunes Isene er på treningsleir i Portugal og skal delta i et stevne i Albufeira fredag ettermiddag. Sturla-kasteren åpnet sesongen med 61.68 i diskos under European Throwing Cup for en måneds tid siden. Rapportene går på at han har kastet langt på trening i det siste og persen på 63.30 kan være i fare for fjorårets EM-finalist. Persen er forøvrig fra nettopp Albufeira i tilsvarende stevnet for ett år siden. Konkurransen er god med flere kastere som kastet rundt det samme som Stunes Isene i fjor, blant annet den italienske veteranen Hannes Kirchler. 

Triton Invitational:
Laksevågs Beatrice Llano har hatt en strålende start på sesongen med sine tre lengste sleggekonkurranser noensinne. Hun toppet det med norsk rekord 71.43 for noen uker siden, før det ble 68.69 forrige helg. En konkurranse rundt 70 meter er innen rekkevidde denne helgen. Llano får med seg en annen bergenser i femte og siste pulje i slegge i under Triton Invitational i La Jolla, California på fredag og det er Helene Sofie Ingvaldsen fra Norna-Salhus. Kvinnen med pers på 64.77 fra Nationals i fjor står med en årsbeste på 60.83.

Alabama Track Challenge:
Emilie Berge stiller i flere øvelser under Alabama Track Challenge for sin skole South Alabama Jaguars denne helgen. Iveland-utøveren er påmeldt 200 meter, 100 meter hekk, høyde, lengde og kule. Spesielt i høyde har mangekjemperen vist fin form denne sesongen med pers 1.79, som er identisk med kravet til sommerens U23-EM. Silje Lindstad går på samme skole og er påmeldt 800 meter.

Crimson Tide Invitational:
Mona Ekroll Jaidi slet med en liten skade i starten av årets utendørssesong, men kastet fint med pers i slegge for et par uker siden. Utøveren som representer Norna-Salhus stilte i den øvelsen natt til fredag norsk tid og perset nok en gang, nå til 59.13 da hun ble nummer fire. 

Jaidi er også påmeldt diskos og spyd, der persene lyder på 53.17 og 49.98, begge fra fjorårets sesong.  

Texas A&M Invitational:
Live Haugstad Hilton fra Bergens Turnforening er påmeldt 100 meter, lengde og stafett i helgen. Bergenseren har årsbeste på 12.19 og 6.04 i de to individuelle øvelsene og jakter nok krav til U23-EM på 11.90 og 6.20.