Marius Vedvik på vei mot NM-gull. Foto: Kjell Karstensen

Selen og Vedvik norske seniormestere i terrenget

Lena Selen og Marius Vedvik vant gull både individuelt og i stafett under NM i terrengløp kort løype i Strandebarm. I USA viste fjorårets juniorverdensmester Beatrice Nedberge Llano gode takter med norsk årsbeste i slegge. Oppsummering av friidrettshelgen finner du her:

NM terrengløp kort løype:

NM i terrengløp kort løype ble preget av meget tunge løyper etter mye nedbør i Strandebarm den siste tiden. Det ble et fint arrangert mesterskap, på tross av litt trøbbel med resultatservicen på lørdagen, med verdige vinnere på alle distansene.

Gulars Marius Vedvik fikk endelig sitt etterlengtede NM-gull i terrengløp. Han hadde kontroll på gullet i Strandebarm etter å rykket fra de øvrige i medaljepuljen ut før sisterunden. Under de tøffe forholdene var det kanskje ikke overraskende at hele pallen bestod av løpere som representerer Hordalands-klubber. Stords Tom Erling Kårbø sikret seg sølvet fire sekunder bak Vedvik, mens Gneist unge motbakketalent Stian Øvergaard Aarvik løp inn til bronse.

På kvinnesiden vant som ventet Strindheims Lena Selen. Hun vant tre sekunder foran en annen trønder i Maria Sagnes Wågan, Namsen, mens Stords Pernille Epland tok bronsemedaljen.

Pallen i kvinner senior (fra v.): Maria Sagnes Wågan, Lena Selen og Pernille Epland. Foto: Kondis

I kvinnenes juniorklasse tok Haugesunds Kristine Lande Dommersnes en overlegen seier, ti sekunder foran Sarpsborgs Julie Larsen. Ellers verdt å nevne at Larsens lagvenninne Karoline Skauen, som vant J17, hadde bestetid i 2km-løypen av alle kvinnene. Hun løp riktignok før junior- og seniorklassen og hadde da litt bedre forhold enn de eldre løperne.

Det ble nesten en like suveren seier i herrenes juniorklasse som i kvinnenes. Tønsbergs Oliver Vedvik løp inn til gull på tiden 5.32 og var da åtte sekunder foran sølvvinner Fredrik Sandvik, Askim.

Under søndagens stafett fikk Strindheim en luke i kvinneklassen allerede første gang ankerkvinnene var i aksjon. Denne luken økte hele veien og Lena Selen kunne løpe inn til et klart gull for andre dag på rad. Hun hadde med seg Anne Nevin på laget. Sølvet gikk til Gulars Eli Anne Dvergsdal og Ingrid Festø, mens ungjentene Vilde Våge Henriksen og Kristine Lande Dommersnes sikret bronse for Haugesund.

Også for herrene var den individuelle mesteren på vinnerlaget i stafetten. Gulars Bjørnar Lillefosse og Marius Vedvik løp inn til gull hele 22 sekunder foran Kristiansand Løpeklubbs Håkon Mushom og Erik Udø Pedersen. Gular fikk ledelse allerede på andre etappe og så seg aldri tilbake. Bronsen løp Vidars Eirik Gramstad og Ulrik Hovig inn til.

Texas Relay:

Laksevågs Beatrice Nedberge Llano ble nr. 2 i slegge for sin skole Georgia på torsdag. Hun kastet fine 66.55, som er norsk årsbeste og snaue meteren bak pers. Fint resultat av fjorårets juniorverdensmester med tanke på at kalenderen viste mars da hun kastet. Hun hadde forøvrig hele tre kast over 66 meter og viste da at hun har lengre lengder inne om hun får fullklaff.

Beatrice Nedberge Llano

Amalie Iuel løp to stafetter i helgen. På 4x400m løp hun andreetappen for USC og de løp inn til sterke 3.26.27. Dette er årsbeste i verden og til sammenligning er den norske landslagsrekorden på 3.31.73 fra EM i fjor.

På Sprint Medley-stafetten løp Iuel sisteetappen og der ble Tyrving-løperens lag nr. 3 med tiden 3.47.31.

Drury Hotels Joey Haines Invite:

Mona Ekroll Jaidi, Norna-Salhus, ble nr. 3 i diskos med 48.45m. Hun deltok også i kule der hun tok en tiendeplass med 12.91m. Begge resultatene er litt bak persene hun satte i Memphis for noen uker siden.

Stanford Invitational:

Tyrving Kristiane Width ble nr. 4 i heat 6 på 1500m med 4.31.27, snaue to sekunder bak pers.

Trinity Invite:

Tyrvings Kari Strømhaug forbedret sin utendørspers i stav til 3.75 i helgen da hun tok en klar seier i San Antono. Kravet til sommerens U23-EM lyder forøvrig på 4.00.