20216NyStafettlageneLandskampVäxjö 130.JPG
Så glade blir de når de vinner begge stafettene i den norske landskampen! Fra venstre: Tonje, Jays, Emily, Even, Astrid, Jonathan, Ezinne og Karsten.

Landskampen et løft for Norsk Friidrett

Fem seire og tre nye seniorrekorder. Herrelaget på annen plass. Hedda Hynne VM-klar: I sannhet en lørdag som betyr et kjempeløft for Norsk Friidrett.

Seirene våre kom ved Ezinne Okparaebo på 60 meteren, Karsten Warholm på 200, Thomas Roth på 800 pluss de to stafettene.

De norske seniorrekordene sørget Hedda Hynne for med 2.01,82. Stafettkvartettene ved Ezinne Okparaebo – Astrid Mangen Cederkvist – Emily Rose Norum og Tonje Fjellet Kristiansen løp pinnen fire ganger rundt banen og inn til 1.35,60. Den gamle rekorden var nøyaktig tre år gammel, satt i samme hall forrige gang det var nordisk landskamp i Växjö.

Og da kunne ikke herrelaget være noe dårligere. Karsten Warholm – Jonathan Quarcoo – Even Meinseth og Jays signerte 1.24,59. Den gamle rekorden ble satt I landskampen for et år siden.

I landskampen for kvinner vant Sverige med 155 poeng foran Finland 104,5, Danmark/Island 101,5 og Norge 100.

I herrelandskampen ble det også svensk seier, 146 poeng med Norge på en gledelig annen plass med 117 poeng, Finland 11 og Danmark/Island endte på 85.

Kapteinene gikk foran

Sportssjef Ronny Nilsen var strålende fornøyd med lørdagen sett under ett:

- Og det at de to kapteinene, Ezinne og Jays meldte seg til stafettlagene etter sine 60 metere, er viktig for lagmoralen. De to gikk virkelig foran slik kapteiner skal gjøre, konkluderte sportssjefen.

- Fem seire er også positivt, og i tillegg til de tre seniorrekordene, satte Lene Retzius nu U23-rekord med 4.30 i stav. Karsten Warholms 20,92 er også U23-rekord. Marcus Thomsens 18.03 i kule er ny U20-rekord.

- Vi har også mange «multitaskere» i laget; Caroline Fleischer er et godt eksempel med sterk innsats i to så forskjellige øvelser som høyde og 800 meter. Det er en helt ny generasjon som nå står frem og markerer seg, og denne helgen har gitt oss et løft takket være godt treningsarbeid både i klubbenes regi og i forbundet, understrejker Ronny Nilsen.

PS:

Lørdagen startet med en ny norsk seniorrekord på et helg annet kontinent, da Amelie Iuell løp 400 meteren på 52,52 i et stevne i USA.

Ezinne Okparaebo svever over mål som vinner med Susanna Kallur 1/100 bak i banen bortenfor.

Ezinne vinner «av gammel vane»

Ezinne Okparaebo er en seiersgarantist når hun stiller i landskamp for Norge innendørs. Lørdag var mye av de fullsatte tribunenes oppmerksomhet rettet mot svenske Susanna Kallur i sitt comeback, og selv om duellen ble tøff, viste Ezinne hvor skapet skal stå!

- Jeg vant jo, nærmest av gammel vane, kom det fornøyd etter 7,33 mot Kallurs 7,34.

-Løpet? Nei, ikke noe bra. Litt for mye tenking i blokkene, men neste helg, i Glasgow, skal det ikke tenkes. Der skal det løpes fort!

Jays ble treer på 60 meter med 6,81. Det var der og da han bestemte seg for å tilby sin innsats for stafettlaget, som han i utgangspunktet ikke skulle løpe.

- Ikke noe bra løp. Jeg kom for sent ut av blokkene, og på 60 meter har du ikke mye tid til å reparere på. Men tiden ble bra, nikket Jays fornøyd.

Så nær er Hedda Hynne "verdenseliten" ved Anita Hinriksdottir. Etterpå vanket det gratulasjoner fra friidrettspresident Tore Hordnes. Under ler dansken først, mens Thomas Roth ler sist og best.

Hedda har mye mer «inne»

I Göteborg for to uker siden løp Hedda Hynne på 2.02,76. Og selv om hun måtte se islandske Anita Hinriksdottir foran seg, var Henna hoppende fornøyd med 2.01,82. Islendingen var ikke mer enn 23/100 foran, og hun er i verdenstoppen!

- Jeg hadde så uendelig mye i kroppen og fremdeles har jeg mye mer inne. Derfor var det godt å forbedre seg her.

- Hva var taktikken?      

- Her handlet det bare om å væretøff! Og du kan stole på at jeg har mye mer å gå på!

Klart vi stoler på deg, Hedda!

Da Thomas Roth var fem meter fra målstreken på sin 800 meter, hadde danske Andreas Bube allerede begynt å juble for seier. For tidlig, skulle det vise seg, for Thomas kastet seg foran og vant med 1/100 takket være større brystkasse!

- Et bra taktisk løp hvor jeg fikk det som jeg ville. Meningen var at jeg skulle åpne kontrollert, og jeg kjente at jeg hadde et godt «kick» igjen og det ville jeg bruke for alt det var verd, forklarte Thomas.

Over signaliserer Tonje Fjellet Kristiansen at hun leverte en voksen innsats med stafettseier. Under overtar Jays pinnen fra Even Meinseth.

Stort å løpe sjarmøretappen

De to stafettene som kronet landskampene endte med norsk jubel.

- Klart jeg var tynget av alvoret, innrømmet Tonje Fjellet Kristiansen. Fredag fikk hun debutantnålen sin, takken var å bli satt på siste etappe på stafetten.

- Jeg var nervøs. Skikkelig nervøs, og jeg tror det hjalp. Kjempegøy, strålte Tonje etter å ha hatt sin aksje i 1.35,60. Den tre år gamle rekorden var på 1.35,81.

I herrestafetten ble ansvaret for seier lagt på Jays, som løp kontrollert inn til 1.24,59 der den gamle rekorden fra Rudhallen i fjor var på 1.25,57.

- En perfekt avslutning på dagen. Og vi kapteinene må ta ansvar, presiserte Jays.

Caroline Fleischer måtte bytte fra hoppsko til 800 metersko i all hast, men gjorde sine saker bra med motto "Alt for Norge!"

Veldig mye bra ellers

Bak disse seirene og rekordene, hadde vi en omtrent ubrutt rekke lyspunkter fra våre. Her presset Lene Retzius sin egen pers opp mot taket med ikke mindre enn ti centimeter fra 4.20, og hun hadde gode forsøk på neste høyde også.

Marcus Thomsen sikret oss gode poeng med 18.03 og U20-rekord før han forsvant inn i en tilstøtende hall hvor det var lagt opp til et ekstra og godkjent stevne. Her ble det 19.93 på Marcus, som virkelig fikk mye ut av lørdagen i Växjö!

«Multitaskeren» Karsten Warholm ble målt til årsbeste, 7.44 og fjerdeplass i lengdegropen før han droppet de to siste forsøkene for å konsentrere seg om 200 meteren. Her ble det en strålende 20,92 med både pers og ny aldersrekord på ulsteinvikingen, som deretter dro ut til oppvarmingshallen for å lade opp til startetappen på stafetten.

Mauritz Kåshagen vant heatet sitt på 400 meter hvor han ble toer totalt, og da spilte 47,36 mindre rolle. 46,88 er fremdeles persen hans.

- Jeg måtte løse opp en krampe i benet like før start, og jeg merket jo fort at jeg var adskillig friskere i rekordløpet. Men i dag var det plasseringen som var viktigst, sa Mauritz.

Du skulle tro de var programmerte, men trestegduoen Monika Benserud og Chiamaka Okparaebo bedyret at det var de ikke etter at de begge ble målt til 12.43 med sjette- og syvende plass og Monika foran på bedre annetresultat.

At Tom Erling Kårbø la inn en seiersgest over målstreken til tross for at det ble en tredjeplass med 3.50,10 i sesongdebuten på 1500 meter, er tilgitt.

- Jeg er godt fornøyd med løpet, bare litt ergerlig for at jeg ble liggende i et tomrom, forklarte Kårbø.

Over svever Lene Retzius oppe under taket. Under tre varianter med Karsten Warholm denne lørdagen.

 

Over legger Mauritz Kåshagen i vei på 400 meteren sin. Under er det Marcus Thomsen som er i aksjon im kuleringen. Videre de to "programmerte trestegjentene" Chiamaka Ekaparebo og Monika Benserud. Nederst en fornøyd Tom Erling Kårbø vel i mål.

Resultatene fra landskampen:

http://www.telekonsultarena.se/resultat/nk16/Resultat.php