ola.jpg
Ola Stunes Isene er klar for mandagens VM-finale i diskos. Foto: Bildbyrån.

Karsten og Ola til finale på VM-dag to

Karsten Warholm viste fantastisk form i semifinalen på 400 meter hekk og tok seg greit til mandagens finale. Det samme gjorde Ola Stunes Isene i diskos, mens to nordmenn ble slått ut på dag to av VM i friidrett i Doha. I tillegg ble Håvard Haukenes disket på nattens 50 kilometer kappgang.

Lørdagens VM-resultater.

Karsten Warholm viste strålende styrke i andre semifinale på 400 meter hekk. Som vanlig åpnet han knallsterkt og hadde god klaring til resten av feltet. Han slakket av etter den åttende hekken og jogget inn til meget fine 48.28. Det er ingen tvil om at Dimna-karen er i fantastisk form og han har meget gode muligheter til å forsvare sin tittel som verdensmester fra London.

Warholm herjet igjen [NRK].

Det kan også nevnes at verdensrekorden lyder på 46.78.

karsten.jpg

Karsten Warholm. Foto: Bildbyrån.

Rai Benjamin vant det tredje heatet med 48.52 og var da to tideler foran Abderrahman Samba. De to karene som har pers på 46.98 blir nok Warholm sine største konkurrenter.

Stunes Isene viste styrke i diskos

Ola Stunes Isene åpnet med ordinære 58.43 i sin VM-debut i diskos. Sturla-kasteren måtte øke for å komme seg til finale og det klarte han så absolutt med å kaste 64.54 i andre omgang. Med det spratt han godt innenfor topp 12. Han kastet 63.33 i tredje omgang og ble totalt nummer seks i kvalifiseringen. Stunes Isene har perset til 67.78 i år og er en outsider til medalje i finalen på mandag.

Svenske Daniel Ståhl, som er den store favoritten, var den eneste som klarte kvalifiseringskravet på 65.50 etter et kast på 67.88.

Hynne slått ut på 800 meter

Hedda Hynne stilte til start i sin andre VM-semifinale på 800 meter. Hun la seg midt i feltet fra start av, der teten løp førsterunden på 59.40. Tjalve-løperen ble liggende inne til listen og var ikke helt våken nok da noen utøvere passerte henne på utsiden. Hun kom ut på oppløpet på femteplass etter å ha blitt litt sperret inne.

- Det har vært psykisk tungt [NRK].

Hynne hadde en meget sterk avslutning og løp seg opp til en tredjeplass i heatet. Tiden ble 2:01.03 og den var dessverre ikke bra nok til å komme seg til finale. Hun slo flere løpere med sterkere perser og ble totalt nummer tolv.

hedda.jpg

Hedda Hynne. Foto: Bildbyrån.

– Det hadde vært veldig gøy å komme til finale, men jeg synes at jeg gjorde et bra løp, sa Hynne til NRK like etter løpet.

Guttormsen røk ut

Sondre Guttormsen har slitt med en skade over en lengre periode nå. Han bestemte seg for få dager siden å stille i stavkvalifiseringen i Doha. Han kom seg over 5.30 i andre forsøk, før det ble stopp på 5.45. Dette er en høyde han normalt ville klart lett, men som naturligvis er vanskelig med hans skadesituasjon.

sondre.jpg

Sondre Guttormsen. Foto: Bildbyrån.

Totalt ble Vidar-utøveren nummer 28 i sin VM-debut og han ble den første norske mann i en hoppøvelse i et globalt mesterskap siden OL i 2000. Nå handler det om å bli frisk for UCLA-utøveren og da kan nok hans norske rekord på 5.80 absolutt tuktes neste år.

Haukenes diskvalifisert

Håvard Haukenes ble dessverre diskvalifisert på 50 kilometer kappgang i Doha. Han var råsterk fysisk, men dessverre sviktet han teknisk og ble dermed disket. Nå er fokuset på de olmypiske lekene i Tokyo og i OL vet vi at Haukenes har prestert bra tidligere med syvendeplass i Rio.

hauken.jpg

Håvard Haukenes. Foto: Bildbyrån.

Som ventet gikk det rolig fra start av i de ekstremt krevende forholdene i Doha. Haukenes hadde planlagt å legge ut i 5 minutter per kilometer og passerte første 5 kilometer på 25:09, rett bak planen og han lå på en fin sjetteplass. Han fortsatte etter skjemaet videre, passerte 10 kilometer på 49:59 og var fortsatt på en sjetteplass. Han hadde da fått en advarsel og måtte justere teknikken. Han fikk deretter en ny advarsel før han passerte 15 kilometer på 1:14.58 og var på en syvendeplass, han lå i puljen som kjempet om fjerdeplassen.

VM-drømmen endte med disk: - Jeg dreit meg ut [NRK].

Haukenes levde farlig teknisk, men utøverne foran slet og ved passering 20 kilometer var han på andreplass. Han passerte på 1:39.37 og hadde da økt farten litt. Haukenes så råsterk ut fysisk, men så var det teknikken det handlet om. Ved passering halvveis hadde Haukenes gått på 2:04.33 og lå på en tredjeplass. Haukenes hadde falt til fjerdeplass ved passering 30 kilometer, da hadde han gått på 2:29.21. Like etter dette fikk Norna-Salhus-utøveren sin tredje advarsel og dermed måtte han inn i «Penalty Lane», som betød at han måtte stå i ro i fem minutter før han fikk gå igjen.

Haukenes hadde naturlig tapt mange plasseringer ved passering 35 kilometer og var da 15. mann med tiden 2:59.33. Og etter drøyt 40 kilometer pådro han seg sitt fjerde røde kort og VM var over.