adobe-spark-post (4).png
God grunn til å glise for Karsten. Foto: Bildbyrån

Karsten med fantastisk sesongåpning

Karsten Warholm tok en soleklar seier på en strålende tid, Jakob Ingebrigtsen hadde en fantastisk sisterunde på 1500 meter og Ola Stunes Isene viser at han har etablert seg blant verdens beste i diskos. Alt om de norske i Diamond League Stockholm finner du her.

Nettsiden til stevnet.
Resultater.

Se NRK sin sending.

Karsten Warholm åpnet som vanlig knallsterkt og hadde også en meget sterk avslutning på 400 meter hekk. Han tok en suveren seier og kom inn på 47.85, bare 21 hundredeler bak hans nordiske rekord og hans femte beste løp på distansen noensinne. Dimna-løperen vant med nesten halvannet sekund og tok sin første Diamond League-seier på nærmere to år. Tiden er selvfølgelig langt unna VM-kravet og i gode forhold kan tider langt ned på 47-tallet være mulig.

- Mitt beste løp. [VG].

– Det var helt sykt. Leif Olav er en smart gammel mann og jeg gjorde oppvarmingen på parkeringshuset på hotellet og da holdt jeg varmen, sa Karsten til Line Andersen på NRK.

Warholm varmet opp i parkeringshus før han knuste konkurrentene: – Det var helt sjukt. [NRK].

Råsterk sisterunde av Jakob

På 1500 meter fikk harene en stor luke allerede etter 100 meter og ingen i feltet var i nærheten av å henge på. Jakob og Henrik Ingebrigtsen ble liggende i bakre del av feltet og hadde en luke opp til hovedfeltet allerede etter 500 meter. Ingen av de så ute til å komme seg helt opp, men Jakob hadde en knallsterk sisterunde. Han plukket flere mann og etter å ha løpt de siste 400 meterne på 55-tallet hadde han bare to mann foran seg i mål. Tiden hans ble 3:37.30, noe som må sies å være meget solid like etter sykdom og i sesongens første løp. Vinneren ble Timothy Cheruiyot med 3:35.79.

adobe-spark-post (5).png

Jakob Ingebrigtsen. Foto: Bildbyrån

Dette var første gang Jakob tok en Diamond League-pallplassering og bare tredje pallplass til en Ingebrigtsen i Diamond League noensinne, Filip løp inn til en tredjeplass i Rabat og Monaco i fjor.

Kanonavslutning av Jakob Ingebrigtsen: – Med en sånn sisterunde, skal jeg bli farlig fremover. [NRK]. 

Henrik slet litt med farten og Sandnes-løperen ble nummer ni med 3:45.46.

Irritert på Jakob etter sterk tredjeplass. [VG].

– Det var tungt, jeg følte det var håpløst fra start for jeg klarte ikke farten i dag. Jeg håpet jeg skulle ha en bedre opplevelse enn på lørdag, men jeg tror løpet derfra hang mer i enn jeg trodde, sa Henrik til NRK like etter løpet.

Meget sterkt av Stunes Isene

Ola Stunes Isene endte på en fin fjerdeplass i diskos med 66.65. Dette var hans tredje beste kast noensinne, bare to kast fra superserien i Albufeira for en drøy måned siden har vært bedre. Stunes Isene viser at han har kommet til verdenseliten for å bli og det er bare å glede seg til sesongen videre.

Isene var først i aksjon og åpnet med 64.00, dermed lå han som nummer to etter en omgang. I andre omgang ble det 63.66 av Sturla-kasteren og i denne omgangen viste de “store” karene seg frem. Lukas Weisshaidinger økte sin ledelse til årsbeste 66.97, før Fedrick Dacres tok over ledelsen med 68.96 og han overtok dermed Stunes Isene sin posisjon som nest best i verden i år. Svenske Daniel Ståhl avsluttet omgangen med kruttsterke 69.57 og viste hvem som er sjefen.

I tredje omgang ble det ugyldig på Isene og han lå som nummer fire halvveis i konkurransen. Det ble ugyldig også i fjerde omgang for fjorårets EM-finalist, før han avsluttet med 63.97 og sterke 66.65.

Iuel åpnet med seier

En del vind og litt kalde forhold preget forøvelsene og det fikk naturligvis innvirkning på tidene. For å illustrere hvor mye vind det var, var det opptil 5.9 i medvind under kvinnenes lengdekonkurranse.

På kvinnenes 400 meter hekk under forøvelsene ble det nærmest en landskamp med fire norske kvinner og fire svensker til start. Amalie Iuel fra Tyrving gjorde sin første opptreden på langhekken for året og vant som ventet øvelsen. Hun løp på 57.02, som er snaue sekundet bak VM-kravet på 56.00 og drøyt halvannet sekund bak hennes norske rekord på 55.26. Dette må absolutt sies å være en godkjent sesongåpning der hun hadde over to sekunder ned til andre kvinne i feltet, svenske Johanna Holmen Svensson.

Iuel sin treningsvenninne Elisabeth Slettum fra Skjalg ble nummer fire med 59.88 i sin sesongdebut på øvelsen. Fredrikstads Nora Kollerød Wold åpnet også sesongen på øvelsen og med 60.53 ble hun nummer fem og klarte kravet til U23-EM. Den fjerde norske kvinnen som stilte var Solveig Hernandez Vråle og Tjalve-utøveren ble nummer seks med 61.82.

Seier til Thomas Roth

I A-heatet på 800 meter under forøvelsene var Andreas Roth hare og storebror Thomas fra Ull/Kisa var i feltet. Det skulle åpnes på 51 sekunder på første 400 meter og 1:17 på 600 meter. Det ble passert bak dette med 52.83 og 1:21. Vinnertiden ble 1:49.09 og denne tiden var det Thomas som løp på. Han var et drøyt sekund bak sin årsbeste, men det var vanskelig å løpe fort grunnet forholdene og han tok skalpen på flere løpere med sterkere perser og det var en fin prestasjon av Roth.

Joachim Sandberg var Norge sitt alibi på herrenes forøvelse på langhekken. Tjalve-utøveren ble nummer fem med tiden 53.05 og han senket sin årsbeste med 22 hundredeler, men var litt bak persen fra i fjor på 50.90.

Salum Kashafali fra Norna-Salhus, som satte verdensrekord med 10.58 på 100 meter i paraklassen T12 forrige helg, ble nummer seks på samme distanse i Sverige da han løp på 10.69 (0.4).

Flere utøvere på mellomdistanse

Haugesunds Vilde Våge Henriksen ble nummer tre i A-heatet på 800 meter under forøvelsene da hun løp på 2:13.45 og var snaue to sekunder bak årsbeste.

De første norske utøverne i aksjon i stevnet var vestlendingene Pernilla Eugenie Epland fra Stord og Kristine Lande Dommersnes fra Haugesund på 1500 meter «nasjonalt» heat. Sistnevnte ble nummer fem med 4:29.14, mens Epland havnet to plasser bak med 4:30.94. Begge to var noen tideler bak sine beste tider i 2019.

Neste øvelse var nasjonalt B-heat på 800 meter og også der var to vestlendinger Norge sine representanter. Gular-duoen Mats Hauge og Thomas Heggøy plasserte seg som nummer fire og fem med 1:54.86 og 1:55.19. På kvinnenes nasjonale B-heat på 800 meter vant Haugesunds Margrete Jørgensen Baustad da hun løp på årsbeste 2:17.96.