vg.jpg
Vegard Dragsund Nilsen (to fra høyre) gratuleres av medelever etter at han ble tildelt Karolineprisen 2018.

Karolineprisen 2018 til Vegard Dragsund Nilsen

Under WANG-gallaen i Oslo lørdag kveld ble Vegard Dragsund Nilsen fra Tjalve tildelt den prestisjefulle Karolineprisen for 2018. Prisen ble delt ut av Runar Steinstad, som er ansvarlig for friidrett for funksjonshemmede i NFIF.

Karolineprisen er institusjonert av Wang. Prisen er på 20.000 kroner og deles ut årlig til en eller flere elever ved en hvilken som helst videregående skole som på en positiv måte utmerker seg ved å kombinere skolegang med utenom-faglige topprestasjoner.

Prisen ble første gang delt ut i 1988, til Karoline Krüger, for hennes innsats i den norske og internasjonale Melodi Grand Prix-finalen. Prisen bærer således hennes navn.
Tidligere friidrettsutøvere som har fått prisen er Isabelle Pedersen i 2010 og Jakob Ingebrigtsen i 2017.

Flott sesong

Vegard hadde en flott sesong i 2017. Under World Para Athletics Championships i London ble han nummer ni i lengde og nummer femten på 100 meter. Under 2017 World Para Athletics Junior Championships i sveitsiske Nottwil gikk det enda bedre; med gull i lengde og en sjetteplass på 100-meteren. Vegard vant også 100-meteren under European Paralympic Youth Games 2017 i italienske Genova.
Det var en rørt og overrasket Vegard som etter trampeklapp takket for prisen.

- Jeg vil takke Wang, friidrettsforbundet, Olympiatoppen og alle andre som hjelper meg, sa Vegard i sin takketale.
- Dette var sykt digg. Det kom fullstendig overraskende på meg, og det er selvfølgelig motiverende i satsingen videre, sa han.

- Stolt av deg

I sin tale til Vegard i forbindelse med utdelingen sa Steinstad blant annet:

- Du skal vite at vi i Norges Friidrettsforbund er veldig stolte av å ha deg med på laget vårt, og vi er stolte av det du har prestert.

- Vi ser at det er utfordringer innenfor Para-idretten i forhold til å etablere gode rammer og treningsvilkår. Da er det spesielt gledelig å se at du, gjennom det opplegget du har i skoletida her på Wang og gjennom klubben Tjalve, får de beste forutsetninger for å lykkes både i idretten og i senere studier.

- Vegard, du er veldig tydelig på at «Wang er nøkkelen til min satsing», og jeg er helt sikker på at uten den tilrettelagte undervisningen og den dyktige lærer- og trener-staben her på Wang, hadde det vært vanskelig å strekke seg etter de målene du har satt deg, sa Steinstad.