kappgangill.jpg
Illustrasjonsfoto: Eirik Førde.

Søfteland TIL inviterer til kappgangsamling

Søfteland TIL inviterer trenere og utøvere til kappgangsamling i Bergen helga 29. til 31.mars.

Siden 2013 har Søfteland TIL arrangert kappgangsamling på Søfteland hver eneste vår og høst. Dette har vært den viktigste møteplassen for kappgang i Norge, og mange utøvere og trenere har fått sitt første møte med kappgang her.

Profilerte kappgjengere vil være tilstede

Under den kommende samlinga helga 29. til 31. mars stiller en rekke erfarne og dyktige instruktører:
NM-vinner de siste ni årene Merete Helgheim, tidligere OL-deltaker med 11 kongepokaler og ivrig veteranutøver Erling Andersen, toppdommer og tidligere NM-vinner Nina Andersen samt tidligere leder i kappgangutvalget og ivrig veteranutøver Arild Fotland.

På samlingen vil dessuten fem av de seks som var på seierspallen under innendørs-NM i Haugesund i februar delta. De har mye positivt å si om tiltaket:

Siri Gamst Glittenberg, sølvmedaljevinner i Haugesund:

- Søftelandssamlingen betyr mye for meg. Uten Søftelandssamlinger tror jeg ikke at jeg hadde holdt på med kappgang nå. Jeg har fått mange nye venner, og jeg koser meg alltid på samlingene. På samlingene får jeg god hjelp med teknikken og treningen, og lærer mye.

Maren Karlsen Bekkestad, bronsemedaljevinner i Haugesund:

- Samlingen betyr veldig mye for meg. Det er her jeg har lært det jeg kan om kappgang. Jeg setter stor pris på oppfølging og de oppmuntrende tilbakemeldinger jeg har fått av trenerne.

Arve Husby, trener:

- På samlingen får jeg mye kompetanse om kappgang av utrolig flinke ledere som arrangerer. 

Ønsker trenere fra Lerøy-lekene

Kappgang er en av øvelsene under Lerøy-lekene men har ofte tynn deltakelse. Grunnen til dette er kanskje at treneren kjenner for lite til øvelsen. Derfor ønsker Søfteland denne gangen å invitere trenere for utøvere i alderen 13-14 år som ønsker å lære mer om kappgang til Søfteland denne helgen. Helst sammen med en utøver som ønsker å delta i kappgang på Lerøy-lekene til høsten.

Ta kontakt med Arild Fotland hvis du er interessert.