jakob.jpg
Jakob Ingebrigtsen er klar for søndagens VM-finale på 1500 meter. Foto: Bildbyrån.

Jakob til finale mens Filip ble slått ut

Jakob Ingebrigtsen er klar for søndagens finale på 1500 meter etter å ha blitt nummer tre i sin semifinale med 3:36.58. Filip Ingebrigtsen ble derimot slått ut med tiden 3:37.00 som ga en sjuendeplass i det første semifinaleheatet.

Resultater VM dag åtte

filip.jpg

Filip Ingebrigtsen. Foto: Bildbyrån.

Filip var først ut av de to brødrene fra Sandnes, og så ut til å ha en finalebillett i lomma til langt ut på oppløpet. Da var det imidlertid slutt på kreftene, og i mål var han nummer syv. Med fem løpere automatisk videre pluss to tider levde håpet, men det ble dessverre slukket i heatet etter.

- Mye rart som går gjennom hodet

- Vi ble overrasket, og han ble det. Det kom som lyn fra klar himmel. Ingenting i dag minnet om det i går. Han skjønner ingen verdens ting, rett og slett, sa Gjert Ingebrigtsen da han møtte media etter løpet.
- Jeg har fått litt tid til å bearbeide det, men det er mye rart som går gjennom hodet, sa Filip etter løpet.
- På oppvarmingen kjentes det veldig bra ut, og det kjentes bra ut i løpet til det gjensto 200 meter. Ut på oppløpet responderte rett og slett ikke kroppen, sa han til friidrett.no.

Greit videre

I det andre av to semifinaleheat hadde lillebror Jakob få om ingen problemer med å ta seg videre. Et solid løp endte med tredjeplass. Den eneste faren lå i at han kunne ha blitt bokset inne på oppløpet, men så skjedde ei.

- Kommer til å få betalt for det [NRK]

- Når du er på innsiden tenker du at det er at det er farlig, men det åpner seg opp uansett hvordan løpet er, sa Jakob i pressesonen etter løpet.