JakobLI.jpg
Jakob Ingebrigtsen. Skjermdump SFR.

Jakob snublet seg til ny Europa-rekord

Med to runder igjen av 1500-meteren i franske Lievin i kveld lå Jakob Ingebrigtsen an til å komme seg under 3.40. Så ble det litt kluss, Jakob gikk nesten i bakken, mistet fart og rytme og kom i mål på 3.40.31. Likevel ny europeisk innendørsrekord for U20.

For uhellet til tross, Jakob forbedret likevel sin personlige rekord og europeiske U20-rekord innendørs som han satte i belgiske Gent lørdag med 3.40.96.

- Jakob gjorde en taktisk feilvurdering underveis og løp inn i de som lå foran han. Dermed måtte han mer eller mindre stoppe helt opp et par runder før mål. Han er sikkert ganske irritert på seg selv og det han gjør av valg i løpet, sier pappa og trener Gjert til Stavanger Aftenblad.
- Det gikk rimelig fort i teten (passering 1000 meter var 2.23.79), men han la seg litt for langt bak i en gruppe. Og der stanget han med de samme løperne han stanget med i Belgia i helgen, sa han.

- Jeg må kunne si at jeg har en del uflaks i de to siste løpene, samtidig som jeg stadig løper fortere og fortere. Jeg mener jeg tapte et par-tre sekunder på de stoppene jeg hadde i dette løpet, sa Jakob til Stavanger Aftenblad.

Nesten for Vladimir

På 60 meter hekk ble Vladimir Vukicevic nummer tre med årsbeste 7.73, tre hundredeler bak kravet til innendørs-VM og ytterligere ett bak hans norske innendørsrekord. Franske Ludovic Payen vant med 7.66 foran Koen Smet fra Nederland med 7.72. Av de fire første i kveldens stevne er det foreløpig kun Vladimir som ikke har klart kravet til innendørs-VM.
Vladimir prøver seg for siste gang på VM-kravet under kommende helgs åpne franske mesterskap.

Resultater