isabelle web.jpg
Isabelle Pedersen imponerte med tangering av personlig rekord og semifinale. Foto: Astrid Nordhaug, Digitalsport

Isabelle, Henrik og Karoline videre - Filip disket

Det ble en dramatisk OL-økt da Isabelle Pedersen, Henrik Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal avanserte - mens Filip Ingebrigtsen ble disket.

Filip Ingebrigtsen gikk plasseringsmessig til semifinale på 1500 meter som femtemann i sitt heat med 3.47.25. Men et fra Filip sin side svært rotete oppløp førte til en protest fra britene, hvis løper Charlie Grice ble litt taklet av Filip på oppløpet.
Og juryen endte opp med å diske Filip og avise den norske anken, og dermed er OL over for Europamesteren fra Amsterdam.
- Jeg er litt for kald litt for lenge, sa Filip om sitt løp til TV2.
- Trodde de foran skulle holde lenger, og at jeg skulle få plass. Men de stivnet helt.
- Med hensyn til briten så føler jeg at han var så stiv at det ikke var jeg som sendte ham ut, sa Filip.
- Han dyttet til meg og derfor kom jeg ut av ballanse, sa Grice til TV2.

- En dårlig taktisk løsning av Filip, men når det er sagt føler jeg at han ikke hadde så mange alternativer. Hadde han løpt rundt der og da ville han nok spent bein på ham, sa pappa Gjert til TV2.

Henrik Ingebrigtsen gikk greit til semifinale som femtemann i sitt heat med 3.38.50, etter et godt taktisk løp.
- En veldig god følelse. Jeg har ikke følt meg bra før for et par dager siden, og jeg trodde ikke dette var mulig, sa Henrik etter et oppløftende forsøksheat.
- Nå gleder jeg meg til fortsettelsen.
- Når jeg så Filip sitt løp så fryktet jeg at han ville bli disket. Men jeg skjønner ikke hvorfor han ikke gikk rundt, sa Henrik til TV2.

Det ble løpt tre heat. De seks beste i hvert heat og seks tider i tillegg til semifinalene som løpes i to heat 01:45 natt til fredag.

Resultater
https://www.iaaf.org/…/results/men/1500-metres/heats/result…

Isabelle tangerte persen på veien til semifinale

Isabelle Pedersen fra BUL leverte årsbeste da hun ble nummer tre i sitt forsøkesheat på 100 meter hekk med 12.86/+0.9. Med det gikk hun automatisk videre til semifinale, og det var også tangering av hennes personlige rekord. Hun hadde delt tolvte beste tid av de som løp forsøket.
- Vi har hatt ett mål for sesongen, og det har vært å være i form her i OL. Jeg skulle gjerne vist form tidligere men har slitt litt med skader og problemer. Nå er jeg veldig glad, sa hun til TV2.
- Det var ikke så happy etter EM, men dessto mer deilig at jeg fikk vist det her. Nå er alt enkelt, moro og det flyter. Det er dette vi trener for. Det er steike gøy og mer å hente, sa vinnerskallen som vet å være best når det gjelder.
Det var seks heat. De tre beste i hvert heat og seks tider i tillegg gikk til semifinale.
Semifinalene løpes i tre heat 01:45 natt til torsdag.

Karoline greit til finale

Karoline Bjerkeli Grøvdal gikk greit videre fra forsøket på 5000 meter. Hun ble nummer fire i sitt heat med 15.17.83, og gikk automatisk til finalen som løpes natt til lørdag 02:40.
- Frem mot finalen fokuserer jeg på at jeg der må gjøre mitt eget løp. Det viktigste nå er få restituert meg, men jeg har god tid på meg til det.
- Målet mitt for forsøket var topp fem. Var imidlertid litt sliten med et par runder igjen. Men jeg vet jeg har en god spurt, og stolte på den. Jeg føler meg trygg på egen form, fordi jeg har fått gjort en god treningsjobb, sa Karoline til TV2.
Men det kunne gått galt for Karoline på slutten. Hun løp inn i en tidligere i løpet skadet Abbey D'Agostino som forsøkte å ta seg til mål tross skaden.
- Det viser bare at det er vikitig å være våken, sa vår finalist.

Jays var sjanseløs på avansement

Jaysuma Saidy Ndure var sjanseløs i forsøket 200 meter. Han ble nummer åtte i sitt heat med 20.78. Heatet ble vunnet av Usain Bolt.
- Jeg ville gjøre bedre enn dette, men fikk det ikke til. Så får vi håpe at det blir et bedre neste år, sa han til TV2.
Det var ti heat. De to beste i hvert heat og fire tider i tillegg gikk til semifinale.