Hedda Hynne. Foto: Bildbyrån.

Hedda Hynne klar for VM etter 2:00.53 på 800 meter

Hedda Hynne fra Tjalve er klar for VM i Doha etter at hun tirsdag kveld vant 800-meteren i italienske Rovereto med tiden 2:00.53, som er sju hundredeler på den rette siden av VM-kravet. Også Eivind Henriksen leverte varene i går da han ble nummer fire i IAAF Hammer Challenge. Vi oppsummerer friidrettstirsdagen.

Palio Citta Della Quercia:
Hedda Hynne er i storform og vant 800-meteren i Italia tirsdag kveld på 2:00.53, hennes femte beste tid noensinne.
Hun forbedret da sin norske årsbeste med drøye halvsekundet.
Tjalve-løperen dro sisterunden selv, og med høyere fart og mer konkurranse underveis kan nok både hennes pers på 1:59.87 og den norske rekorden på 1:59.82 ryke.

Hynne var offensiv og la seg fremme i feltet fra start av. Det var en liten luke fra haren og ned til feltet, og Hynne valgte ikke å gå opp å tette luken til haren. Hun passerte første 400 meter på 58 høy og lå da i rygg på VM-vinner fra 2013 Eunice Sum fra Kenya. Hynne løp forbi Sum i nest siste sving og dro fra på på bortre langside. Hynne økte luken til de øvrige løperne siste 200 meter og vant med seks tideler til Sum. Hun slo også en 1:59-løper i tyske Christina Hering.

- Jeg var innstilt på å gå på haren idag for jeg stolte ikke på feltet. Men Eunice Sum gikk hardt på haren så jeg tok den ryggen. Sum begynte imidlertid å slippe haren allerede ved 300 meter så jeg gikk forbi ved 400 meter for å tette luken til haren, sier Hedda til Norsk Friidrett.
- Derfra og inn løp jeg alene. Jeg følte meg veldig sterk og er sikker på at det er mer inne i et sterkere felt, sier hun.

Sigrid Borge fra Osterøy var tilbake i konkurranse for første gang siden Trond Mohn Games i slutten av mai. Hun kastet 49.86 og deretter ugyldig i spyd. Hun kjente litt plager i albuen som har holdt henne ute i tre måneder, og valgte å stå over de fire siste omgangene. Borge endte på en åttendeplass.

Pat Nemeth Memorial:
Eivind Henriksen kastet 76.18 i slegge i Ungarn tirsdag ettermiddag og fortsatte da sin solide sesong. Tjalve-kasteren ble nummer fire i IAAF Hammer Throw Challenge-stevnet og presterte sin syvende beste konkurranse noensinne. Henriksen kastet sitt lengste kast i første omgang og deretter ble det 74.61, 74.05, 74.08, 75.34 og ugyldig. Den norske rekordholderen har et jevnt høyt nivå og fortsetter han denne kastingen bør finale i Doha og en fin plassering absolutt være oppnåelig. Resultater.

Lillefosse til finale
Pål Haugen Lillefosse hoppet tirsdag stav i et kvalifiseringsstevne i tyske Aachen. Han vant med 5.40 og er dermed klar for å møte verdenseliten samme sted den 4. september.

Nasjonalt stevne:
KFUM-kameratene arrangerte stevne på Bislett tirsdag kveld med flere gode utøvere til start. Oda Utsi Onstad fra Norna-Salhus hoppet 13.69/-0.2 i tresteg i femte omgang og forbedret sin pers med to centimeter. Dette er også norsk årsbeste og hun er nå bare 14 centimeter bak den norske rekorden. Hun leverte en meget solid serie der hun også hadde hopp på 13.51 og to hopp på 13.60.

Helene Rønningen fra Tyrving og Elisabeth Slettum fra Skjalg duellerte på 100 meter og 200 meter. Førstnevnte vant den korteste distansen på 11.72/+0.3, mens Slettum løp på 11.97. På 200 meter løp begge på 23.84/-0.3, men førstnevnte ble dømt som vinner.

BULs Luca Thompson var like bak persen på 800 meter på 1:49.99 da han tok en klar seier på 1:50.13. Amalie Sæten fra Ull/Kisa vant kvinneklassen på 2:08.86 etter to ganske jevne runder.

Sigrid Jervell Våg fra BUL vant kvinneklassen på 3000 meter, som ble løpt sammen med herrene, på 9:15.34.