jr.jpg
Glade vinnere av pokalene fra Friidrettens Venner, fra venstre: Marcus Thomsen, Ingvill Meinseth, Jonathan Quarcoo og Lene Retzius. Gøy at alle fire var igjen til siste slutt!

Sølv til de fire beste i junior-NM i Harstad

Junior-NM i Harstad ble runnet av med Friidrettens Venners sølvpokaler til beste utøver i de fire klassene. Og søndagen ble fullført med en rekke gode resultater.

De fire var verdige vinnere, og selv om to og to måtte «dele pokalene», vil de to andre garantert motta pokalene ved en snarlig om enn senere anledning. På pallen strålte de fire om kapp med solen som blinket jevnt og trutt ned over Stangnes Idrettspark:
* Lene Retzius, BUL
* Ingvill Meinseth, Sørild
* Joachim Quarcoo, Orion
* Marcus Thomsen, Tjalve
Prestasjonene som lå bak pokalene, var av høy klasse, selv om juryen nøyde seg med «navn & klubb“.

Sterk finish av Jonathan Quarcoo på 200 meteren med Joachim Sandberg hakk i hæl. Under suser Ingvill Meinseth over mål med sølvvinner Tonje Fjellet Kristiansen til venstre og bronsevinner Linn Oppegaard til høyre.

Vant på 2x100 meteren!


Ta en kar som Jonathan Quarcoo; torsdag vant han 100 meterfinalen på knallsterke 10,28 med lett vind i ryggen. Søndag var vinden +1.3 og tiden merkelig nok nøyaktig på 1/100 2x10,28!
- Jeg er kanskje mest fornøyd med 100 meteren, men jeg er veldig godt fornøyd med begge løpene og ikke minst den flotte pokalen. Jeg har hatt et strålende opphold i Harstad og i ettertid må jeg si at jeg har kost meg minst like mye her som i London forrige uke, var konklusjonen til Orion-gutten.
Ingvill løp også en sterk 200 meter søndag. 24,14 i +0.5, men det var på oppløpet:
- Det var tungt gjennom svingen, jeg la inn mye krefter der, sa pokalvinneren etterpå.
Mens Marcus på sin side var lett irritert over at vinnerstøtet «bare ble 20.08»:
- Det siste støtet var mye lengre, men ble dømt ugyldig uten at jeg gikk noen fullgod forklaring. Selv merket jeg ingen ting unormalt i rotasjonen eller avslutningen av støtet, men jeg er kjempeglad for bestemannspremien. Det er min andre, den første fikk jeg i Steinkjer.
Lene Retzius var den eneste i kvartetten som ikke var i aksjon søndag, og hun var nok den i den samme kvartetten som hadde de desidert vondeste forholdene å konkurrere under i striregn og ikke alt for sommerlig temperatur.

Marte Pettersen gledet seg storlig over seieren på 200. Videre mot høyre sølvvinner Sara Dorthea Jensen og bronsevinner Malin B. Kulseth.

Mye bra og god friidrett ellers også


Avslutningsdagen av junior-NM bekreftet det sterke inntrykket vi har om at det jobbes god i underskogen ute i klubbene. Her vinner Marte Pettersen fra Urædd 200 meterfinalen for eldste klasse på 24,50 og har favoritten Sara Dorthea Jensen 12/100 bak. Og parallellen til Ingvill Meinseths seier ligger i dagen: For 25 år siden var mødrene best i Norge på 400 meter, Lisbeth Andersen og Sølvi Olsen var sterke navn på ’90-tallet. I dag er etternavnene henholdsvis Pettersen og Meinseth.
Og apropos «mamma»: Eneste deltager fra Sarpsborg var Karoline Skauen, som var suveren på 3000 meteren sin. Den gikk unna på 9.45,25, og mor og datter Skauen var eneste representanter for den klubben. Faktisk gikk begge gullmedaljene på 3000 meteren søndag til Østfold! Tessa Frenay som løper for Halden, vant eldste klasse på 10.00,43. Nederlandsk av fødsel, men nylig inne i systemet for å søke norsk pass. Felles for begge er at de kommer fra små klubber med kjempegodt miljø.

Solid innsats fra Østfold på de to 3000 meterne. Over Sarpsborgs Karoline Skauen, under Tessa Frenay, Halden.

Og de store også!


Men også de store klubbene med mange utøvere og digert trenerapparat rundt seg, gjorde seg bemerket i Harstad søndag, representert ved Tyrvings digre spydkaster, Sondre Nyland, som i sine to eneste gyldige omganger fikk opp 70,28 og 70,97. Han mener alvor!
Sterkt av Erlend Bolstad Raa, Fana, i tresteg med 14.98 og 2.06 i høyde på en travel helg i Harstad.

- Gull å kunne trene hele vinteren innendørs i hallen hjemme i Bærum, sa Sondre.

Noen ord helt på tampen til en av de desidert mest aktive på banen disse tre dagene, Thomas Jefferson Byrkjeland fra Tjalve: Fredag vant han heatet sitt på 1500, lørdag ble det gull på den samme distansen, før han avsluttet med gull på både 800 og 5000 søndag!

Lange kast av en innbitt Sondre Høyland fra Tyrving. Under: Thomas Jefferson Byrkjeland lå ikke på latsiden disse tre dagene i Harstad!

Mesterskapets hjemmeside:

http://jrnm2017friidrett.no/

Resultater og web-TV:

http://jrnm2017friidrett.no/resultater-og-webtv/