Stella W Lørdag.JPG
Med den symbolske kniven på strupen, dro Stella Weinberg det beste ut av spydarmen sin i siste omgang.

De tette duellers lørdag i junior-NM

Dramatikk og spenning og tette dueller var stikkordene i Harstad lørdag der junior-NM fortsatte med uforminsket styrke og en tøff og økende vindstyrke.

Sjelden har undertegnede sett at selv vindmåleren må tjores fast i likhet med berging av partytelt og løse installasjoner. Vindmåleren viste opp mot 16 s/m i kastene, heldigvis løyet det litt da konkurransene startet, men i lengdegropen ble det målt +5 for enkelte utøvere.
Og der toppresultatene uteble, ble det til gjengjeld en lang rekke virkelig gode og spennende dueller hvor medaljene ble delt ut på de tetteste marginer. Som for eksempel…

Live H. Hilton svever over lengdegropen til gull i siste forsøk. 6.06 kom i vind +4.1.Under: Side om side slåss Josefine Tomine Eriksen og Marie Skjæggestad om gullet på 400.

* I spyd J19 hvor Stella Weinberg hadde en komfortabel ledelse foran siste omgang, men der Larvik Turns Kaja Mørch Pettersen fikk opp 50,38 i siste omgang. Stella skjerpet seg mesterlig og svarte med 50,83!
- Forferdelig kasting fra min side, beklaget Stella, som mente duellen hadde vært gøy. Kaja har ikke kastet med 600 grams redskap og var strålende fornøyd både med medaljens valør og resultatet.
* Lengdefinalen i samme aldersklasse hadde de samme ingrediensene. Thale L. Bremset fra Stjørdal ledet med 5,99 foran siste omgang. Der klemte Gulars Live H. Hilton til med 6.06. Thale gjorde et tappert forsøk, men kom seks centimeter for sent:
- Vi kjenner hverandre godt og vinner omtrent annen hver gang, kom det fornøyd fra Live.
* 400 meteren mellom Larviks Josefine Tomine Eriksen og Marie Skjæggestad fra Tyrving endte med gull til Josefine, 18/100 foran Marie, som hadde 400 meter hekk et par timer i forveien i bena.
- Jeg merket vinden, ja, og la opp åpningen av løpet ut fra den, forklarte Josefine.

Sara Dorthea Jensen var klart best, men bak kjemper Mina Maria Anglero og Amalie M. Sæten om sølvet.Under: Thomas J. Byrkjeland vinner 1500 meteren sekundet foran Sondre Juven.

* Ta med sølvduellen mellom Mina Marie Anglero, Tyrving, og Amalie M. Sæten, Kristiansand, også den på 400; Mina vant sølvet med en margin på 22/100. Her var Sara Dorthea Jensen suveren med 55,78.
I lengde eldste jenteklasse vant Caroline Fleischer med 5.57, åtte centimeter foran Marte Pettersen, Urædd.
* 1500 meteren i J19 åpnet med et tempo selv kappgjengerne hadde rynket på sine neser av. Førsterunden gikk på halvannet minutt. Til slutt viste Thomas J. Byrkjeland, Tjalve, seg som den beste i spurten. 4.23,19 var sekundet foran Sondre Juven, Nesbyen. Og enda jevnere var det i eldste klasse der Senay A. Fissehatsion, også han fra Tjalve, slo Sigurd R. Skjeseth med 49/100. Og enda jevnere var 400 meteren i yngste klasse der Luca Thompson, BUL, vant på 48,87 med Emanuel O. Quarcoo fra Orion 24/100 bak.
En dag med masse god friidrett i Stangnes idrettspark.

Se, en ny hekkeløper fra Dimna! Toralv Opsal fulgte opp klubbkompis Warholms VM-gull med seier i junior-NM.

Dimna har mer hekk på lager


I Ulsteinvik nyter man fremdeles livet med å ha en verdensmester i sin midte. OK, Karsten Warholm har flagget midlertidig ut til Oslo, men klubben i hans hjerte har fremdeles grønn drakt.
Ivrig «coachende» langs gjerdene på NM-stadion var trener Arve Hatløy på jobb med nye talenter, nye vinnerskaller i grønt. Og selvsagt ble det gull på 400 meter hekk til Dimnas Toralv Opsal! 55,25 betyr at Karstens klubbrekord fremdeles står, men Arve kan fortelle at en lang rekke av klubbrekordene til verdensmesteren nå går utrygge tider i møte.
- Jonas Andre Ose har allerede tatt sprintrekordene for 15-åringer. Talentene finnes, og vi vil prøve flest mulig. Jonas er et godt eksempel etter at vi hentet ham fra fotballen, sier Arve.
- Hva med forbildet som fikk VM-gull?
- Karsten er en utrolig inspirator for oss, både som utøver og som treningsvillig forbilde.
- Har Dimna kapasitet til å ta inn nye utøvere?
- I utgangspunktet har vi nådd smertegrensen. Nå har vi hatt 15 på trenerkurs i fjor og må jobbe i den retningen, for vi har ubegrenset tilgang på talenter.
Nevnte Toralf, som tok gullet på 400 meter hekk, mener hekk er gøy, selv om mangekamp fremdeles er Prio 1, som det var for Karsten på den alderen.
- Jeg har god kontroll på klubbrekordene i mangekamp, ler Toralv og mener stillingen mellom ham og Karsten er «5-5»: Karsten er best i de fem sprint- og spenstrelaterte øvelsene, mens Toralv ligger foran i stav, diskos, spyd, kule og på 1500 meter.
- Der tar jeg ham, erklærte Toralv, som beskjemmet måtte tilstå at på lørdagens 400 meter hekk hadde han bommet på samtlige ti hekker!

Dimna-trener Arve Hatløy tar seg av Toralv Opsal foran finalen på langhekken lørdag.

Mesterskapets hjemmeside:
http://jrnm2017friidrett.no/
Resultater og web-TV:
http://jrnm2017friidrett.no/resultater-og-webtv/