Fornøyde Tjalve-jenter etter seieren i kvinnenes eliteklasse. Foto: Eirik Førde.

Gular og Tjalve til topps i Holmenkollstafetten

Gulars herrelag og Tjalves damelag gikk til topps i eliteklassene i lørdagens Holmenkollstafett. Kjelsås IL Langrenn vant herrenes juniorklasse, mens Runar gikk til topps i kvinnenes juniorklasse.

Nettsiden til stafetten

Oppsummerigsvideo av eliteklassene

Etter at BUL fikk låne tronen som landets beste stafettklubb på kvinnesiden i fjor var Tjalve tilbake på topp i år og vant slik de også gjorde i 2016 og 2017. Tjalve løp på 60:26 og var 1.35 foran sølvvinner BUL, som igjen var elleve sekunder foran Varegg som tok seg opp på pallen for første gang. Bak disse fulgte Raumnes & Årnes, som var et lag fullt med langrennsløpere, mens Tyrving og Ull/Kisa ble nummer fem og seks.

Askers Christine Næss var raskest på første etappe, mens BUL hadde kommet seg i tet før Berg og Dal-etappen. Hedda Hynne løp den tredje etappen for Tjalve og hun viste at farten er inne før sesongen med 1:35 og etapperekord med ett sekund.
Vi gjør oppmerksom på at etappene stadig endres og når det er nevnt etapperekorder er det naturligvis slik løypen er nå. På fjerde etappe løp Malin Edland meget sterkt og sørget for at Tjalve var oppe i tet med en fin luke til BUL. Oppe på Besserud hadde Tjalve en luke på hele 1.22 ned til Ull/Kisa, som var fem sekunder foran BUL.

Tjalve fortsatte å ha god kontroll på teten, mens Varegg etterhvert kom seg opp på en sølvplass foran BUL. På den åttende etappen tangerte Vareggs Kristine Fjellanger etapperekorden med 4:53. Etter den tiende og lengste etappen var BUL oppe på andreplass og holdt denne plasseringen hele veien inn. Ellers verdt å nevne den tiende etappen til Marte Mæhlum Johansen, som løp på Raumnes & Årnes. Hun noterte 8:23 og senket Silje Fjørtoft sin fem år gamle etapperekord med seks sekunder.

Gular med full kontroll

Torbjørn Lysne løper Gular inntil seier i herrenes eliteklasse. Foto: Eirik Førde.

Gular tok sin tredje strake seier i herreklassen og var suverene utover i stafetten. Bergensklubben fikk liten kamp og kunne cruise inn til sin 15. seier i Holmenkollstafettens historie. Seiersmarginen ned til Strindheim ble 1.02, mens Tjalve ble nummer tre etter å ha hatt en jevn kamp mot Gneist på slutten. Gneist var fire sekunder bak Tjalve med et ungt og spennende lag.

Som ventet var Thomas Roth og Ull/Kisa i tet etter første etappe og denne ledelsen hadde de også etter to etapper, mens Tjalve ledet seks sekunder foran Gular etter tre etapper. Etter den fjerde etappen hadde Gular fått seg en ledelse til Tjalve på 38 sekunder. Sondre Dingsør løp en fin femteetappe og sørget for en luke fra Gular til Ull/Kisa og denne luken økte kraftig på den sjette etappen der Jacob Boutera tangerte den elleve år gamle etapperekorden på 3.46.

Strindheim løp godt på åttende og niende etappen og forspranget til Gular krympet. På den lengste etappen, nummer ti, smalt Marius Vedvik til med et meget sterkt løp da han løp de 2840 meterne på 7.11 og slo sin etapperekord fra 2017 med hele syv sekunder. Gular hadde beste etappetid også på etappe 11 og 12, og ledelsen var da på 57 sekunder etter de etappene. Strindheim lå på en forholdsvis komfortabel andreplass, mens Gneist lå syv sekunder foran Tjalve i kampen om tredjeplassen. Tjalve kom seg forbi etter den 13. etappen, mens Gneist vekslet foran da en etappe gjenstod etter etapperekord 1.43 av Thomas Blücher.

Strindheim sin ankermann Snorre Bonesmo tangerte etapperekorden på den avsluttende etappen, men både de og Gular lå trygt plassert som henholdsvis nummer to og en, mens Tjalve klarte å komme seg opp på pallen på sisteetappen.

Sterk løping i kvinner junior

Runar vant kvinnenes juniorklasse, seks sekunder foran Vidar. Tidene disse to lagene løp på hadde holdt til delt fjerde og femteplass i eliteklassen, noe som viser at det er mange lovende utøvere i de to klubbene. Kjelsås Langrenn var best i menn junior. Resultater.