veteran.jpg

Fire norske medaljer så langt i veteran-VM

To gull- og to bronsemedaljer. Det er resultatet så langt for de norske utøverne etter to konkurransedager under veteran-VM i australske Perth.

Det begynte allerede på åpningsdistansen under årets mesterskap; onsdagens åtte kilometer terrengløp. Et drøyt halvt døgn etter at Eva Carlsen hadde satt sine ben på australsk jord løp hun inn til en sterk bronsemedalje i 75-årsklassen.

Onsdag morgen tok troppens eldstemann, Arne Sæther på 85 år, bronse i vektkast. Med et lengstekast på 11,27 meter var han bare femten små centimetre fra å ta gullet.

- Resultatet jeg hadde i dag er det jeg normalt klarer på trening. Jeg er ikke helt fornøyd, forteller han etter at medaljen var sikret på motsatt side av byen i forhold til hovedstadion.

På hovedstadion var 80 år gamle Kjartan Sølvberg i aksjon og sikret seg en ny VM-tittel i mangekamp. Med 6316 poeng etter de ni første øvelsene ledet han så suverent at han trengte ikke å gjennomføre 1500 meteren.
Dagens andre gullmedalje var det Arild Busterud som sørget for med. Kasteren fra Løten nærmest lekte med sine konkurrenter da han slengte den 9,07 kg tunge vekten 20,64 meter, noe som var to meter lenger enn nestemann.

Øvrige plasser så langt i mesterskapet:
Harald Nygård ble nummer ti på åtte kilometer terrengløp menn 65, mens Torrey Enoksen ble nummer fem i både slegge og vektkast.