Runa Skrove Falch norgesmester på halvmaraton. Foto: Anders Hoven/Oslo Maraton

Mange fine resultater i innland og utland

Det ble fine tider og stor fest i Oslos gater under Oslo Maraton på lørdag, Norge tok to medaljer under nordisk mesterskap i kappgang og Jakob Ingebrigtsen er enda ikke ferdig med sesongen.

Oslo Maraton:

På maraton vant den japanske helten Yuki Kawauchi. Han er kjent for å løpe en haug med maraton i året og løp inn til 2.15.57 i den tunge løypen i Oslo. Frew Zenebe Brkineh, Sandnes IL, tok andreplassen på 2.26.44 etter en tøff åpning, mens Kragerø IF Friidretts Andreas Grøgaard tok siste plass på pallen med 2.33.20. Kvinneklassen ble vunnet av Hilde Aders, Tromsø Løpeklubb, på 2.54.29.

Hilde Aders. Foto: Anders Hoven/Oslo Maraton

På halvmaratondistansen, som var årets norgesmesterskap i øvelsen, dannet det seg fort en tetgruppe med IK Tjalves Okubamichael og Senay Fissehatsion og IL Skjalgs Zerei Mezngi. De passerte 10km på 30.21 og hadde da en god luke ned forfølgerne. På passering 15km hadde Marius Vedvik, IL Gular, og Eivind Øygard, Jølster IL, nærmet seg mye. Okubamichael satte inn et forrykende rykk i den siste tøffe kneiken og avgjorde da gullkampen. Han vant på 64.45, en fin tid i den tunge løypen. Mezngi perset og tok sølv ni sekunder bak, mens Senay sikret seg bronse på 65.28.

Okubamichael Fissehatsion. Foto: Anders Hoven/Oslo Maraton

Runa Skrove Falch, SK Vidar, ble som ventet norgesmester på kvinnesiden da hun løp på 76.30. Sølvet gikk til en av årets store kometer på langdistanse på kvinnesiden, Pernilla Eugenie Epland. Kvinnen som representerer Stord IL løp på 77.04 og satte da en klar pers, mens årets motbakkedronning i Norge Karoline Holsen Kyte, Førde IL Friidrett, tok bronsen 13 sekunder bak Epland.

Pallen på kvinnenes halvmaraton. Fra venstre: Pernilla Eugenie Epland, Runa Skrove Falch og Karoline Holsen Kyte. Foto: Anders Hoven/Oslo Maraton

Løpsfesten i Oslos gater på lørdag ble avsluttet med 10 for Grete, en 10 kilometer til ære for Grete Waitz. Her var Eirik Gramstad, SK Vidar, først over målstreken med tiden 30.16. Raskeste kvinne var svenske Linn Nilsson, som har fine 4.08.47 som pers på 1500 meter. Hun løp på 34.36 og vant da 59 sekunder foran beste norske kvinne, som var årets norgesmester på 1500 meter Sigrid Jervell Våg, IL i BUL.

Fullstendig resultatliste

Nordisk Mesterskap kappgang:

Lisa Måren Løseth og Josefine Greiff med sølvmedaljene. Foto Kristiane Rygg.

Det ble to medaljer til Norge under nordisk mesterskap i kappgang som ble arrangert i Stockholm på søndag. Josefin Greiff, Tønsberg Friidrettsklubb, tok sølvmedaljen i U20-klassen da hun gikk 5000 meter på 27.21.10, drøye minuttet bak hennes pers. I U18-klassen ble det også sølv til Norge, da til Lisa Måren Løseth, Høyanger IL, da hun gikk 5000 meter på 26.52.30, snaue 15 sekunder bak hennes pers. På 10000 meter kvinner U23 ble Frida Møller Flatin fra Dimna IL nummer fire med 1.00.35.56.

Resultater

Sentrumsløpet:

Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL, ligger absolutt ikke på latsiden og stilte i Sentrumsløpet i Egersund på lørdag. Han tok naturligvis en oppskriftsmessig seier da han løp 3.85km på sterke 11.05, som er en klar forbedring av sin egen løyperekord.

Jakob Ingebrigtsen. Foto: Eirik Førde