Eivind Øygard (til venstre) spurtslår Kristian Tjørnhom i Sentrumsløpet i vår. Foto: Eirik Førde

Fin terrengløping og aldersrekord på 60 meter

Det er fortsatt aktivitet blant landets friidrettsutøvere like før vi går inn i året siste måned. I Nederland la Eivind Øygard inn en god EM-søknad og en ung kar fra Dimna satte aldersrekord på 60 meter i helgen.

Warandeloop:

Eivind Øygard, Jølster IL, ble beste nordmann i herreklassen i Warandeloop i nederlandske Tilburg. En av årets store kometer på langdistanse ble nummer 19 i løpet, 1.20 bak vinneren Napoleon Solomon fra Sverige. Den andre norske deltakeren i herreklassen, Bjørnar Sandnes Lillefosse fra IL Gularm ble nummer 26, 19 sekunder bak Øygard.

I kvinnenes løp ble Tessa Frenay, Halden IL, nummer 33 snaue fire minutter bak vinneren Meraf Bahta, som sørget for at begge seniorklassene ble vunnet av svensker.

Tre nordmenn løp i herrenes juniorklasse. Der var Fredrik Sandvik, Askim IF, den raskeste med en sjetteplass 23 sekunder bak vinneren. Mathias Flak, Steinkjer Friidrettsklubb, endte plassen bak Sandvik. Den siste nordmannen var Amaru Wijman, Halden IL, som ble nummer 30.

Fullstendig resultatliste

Sparebanken Møre-Leikane

Jonas Andre Ose, Dimna IL, åpnet innendørssesongen på en meget sterk måte. Unggutten løp inn til 7.08 på 60 meter, som er en forbedring av hans pers med ti hundredeler og en forbedring av Pål Haugen Lillefosse sin aldersrekord i 15-årsklassen innendørs med fem hundredeler og ingen har løpt raskere som 15-åring i Norge med elektronisk tidtaking. Løpet kan forøvrig ses her.

Ose viste også styrke på 200 meter der han perset til 22.82, første gang han er under 23 sekunder og han er inne som nummer syv i Norge gjennom alle tider i 15-årsklassen.