Narve Gilje Nordås fra Sandnes i aksjon på 10000-meteren. Foto: Eirik Førde.

Femteplass til Nordås på første dag av junior-EM

Narve Gilje Nordås fra Sandnes ble nummer fem i finalen på 10000 meter under åpningsdagen av junior-EM i Grosseto. På en god norsk dag fikk vi også en rekke utøvere videre til finaler de kommende dagene.

Narve Gilje Nordås fra Sandnes ble altså nummer fem i finalen på 10000 meter med tiden 31.36.30, etter et meget sterkt løp. Simen Halle Haugen fra Runar sikret seg niendeplassen med 32.30.55.
Dette var for øvrig den eneste finalen i dag med norske utøvere.
- Jeg er fornøyd. Men litt irritert på meg selv. Føler at jeg kanskje skulle tatt en rygg da de tre rykket fra, men det gikk veldig fort, så mulig det hadde blitt for tungt. Ble liggende å taue på en gruppe i mange runder, og da synes jeg klarte å holde farten bra oppe, sa Nordås til friidrett.no.

Jakob og Thomas til finale

Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes og Thomas Jefferson Byrkjeland fra Tjalve er begge klare for lørdagens finale på 1500 meter. Thomas løp et glimrende taktisk løp i det første semifinaleheatet, og sikret seg finaleplassen etter tredjeplass i heatet og ny personlig rekord på 3.48.26. Jakob hadde full kontroll i det andre heatet, la inn litt ekstra på oppløpet og vant heatet med 3.45.22.
Sondre Juven fra Nesbyen løp også et godt løp, men med 3.49.09 og syvendeplass i Jakobs heat manglet han åtte hundredeler på å gå videre på tid.

Thomas Jefferson Byrkjeland. Foto: Eirik Førde.

- Jeg følte jeg lå fint til underveis, og hadde god kontroll på oppløpet helt til jeg fikk et spark på leggen. Heldigvis fikk jeg støttet meg på Tim Van De Velde, og begge gikk videre, sa Byrkjeland til friidrett.no.

Se intervju med Jakob Ingebrigtsen.

To i finalen på 100 meter

Ingvild Meinseth fra Sørild og Helene Rønningen fra Tyrving er begge klare for fredagens finale på 100 meter.
Meinseth var ikke snauere enn at hun vant sin semifinale i motvind -1.2 på årsbeste 11.66.
Og jammen fikk hun ikke følge av Rønningen i heatet etter. Hun ble riktignok "bare" nummer tre i sin semifinale med 11.71/-14, men det var beste tid som ikke automatisk ga finaleplass. Meinseth og Rønningen ble nummer tre og fire totalt.

Ingvild Meinseth. Foto: Decabild

- Sjelden jeg skriker når jeg kommer i mål, men nå måtte jeg det bare. Jeg fikk en fantastisk start, og hadde bestemt meg for bare å løpe mitt eget løp hele veien, sa Meinseth til friidrett.no
- Fem stykker hadde bedre personlig rekord, men jeg visste at formen var bra. Jeg fikk gjort akkurat det jeg hadde planlagt. Jeg har hatt det så gøy i hele dag, og gleder meg sykt til finalen, sa hun.
- Jeg fikk en grei start, men ble sittende litt i midtpartiet. Er fornøyd med hva jeg fikk ut av avslutningen. Er veldig glad for finaleplass, og det er ekstra gøy at vi er to fra Norge i finalen, sa Rønningen til friidrett.no.
I forsøket tidligere på dagen fikk Ingvild Meinseth 11.71 /-0.1, og Helene 11.78/+0.3. Vilde Aasmo fra Sandnes ble imidlertid slått ut etter 12.25/-1.4 og syvendeplass i sitt heat.

Sikre kastere

Marcus Thomsen fra Tjalve trengte bare ett støt for å gå til finalen i kule (6kg). 20.25 var over meteren lenger enn det automatiske finalekravet på 19.20. Finalen går fredag 16:00. Thomsens resultat var lengst i kvalifiseringen.

Marcus Thomsen. Foto: Eirik Førde

Stella Weinberg fra Kristiansand er klar for fredagens finale i spyd etter 52.05 som lengste kast i kvalifiseringen. Kun en utøver klarte det automatiske finalekravet på 53.00. Stella ble totalt sett nummer fem i kvalifiseringen. Finalen går 15:30.
- Det første kastet (50.15) var litt dårlig teknisk, men likevel gikk det langt. På det andre kastet traff jeg, og det føltes som om spydet gikk av seg selv. Jeg har en sykt bra følelse til finalen, og tror det kan bli langt og bra. Kastene i dag var så lette at jeg føler jeg kan dra på mye mer i finalen, sa Stella til friidrett.no.

Amanda på 21. plass

Amanda Marie Grefstad Frøynes fra Sem ligger på 21. plass med 3150 poeng etter første dag av syvkampen. Hun innledet med årsbeste 15.10/+1.2 på 100 meter hekk. Hoppet så 1.72 i høyde, støtte 11.13 i kule og avsluttet med 25.53/-1.2 på 200-meteren.

Josefine Tomine Eriksen fra Larvik Turn ble slått ut i forsøket på 400-meteren med tiden 56.03. Det ga en sjetteplass i heatet og en 23. plass i sammendraget.

Sondre Alexander Høyland fra Tyrving fikk opp 68.49 i sitt lengste kast i spydkvalifiseringen, og ble nummer åtte i gruppe A. Var med i finalekampen helt til tredje runde i gruppe B, men til slutt havnet han på den sure 13. plassen.
Klubbkameraten Kasper Sagen ble på sin side nummer ti i gruppe B med 63.76, og totalt en 22. plass.

Mari Sellevåg Aarø fra Norna-Salhus klarte ikke å ta seg videre fra kvalifiseringen i tresteg. Hun endte opp med 12.28 og ble nummer 23.

Berit Stunes Isene fra Sturla røyk ut i kvalifiseringen i diskos med 45.83. Det ga henne en attendeplass i konkurransen.