Henrik Ingebrigtsen jubler for EM-sølv, en medalje som ble overakt av EA-president Svein Arne Hansen. Foto: Morten Olsen

EM-sølv til Henrik Ingebrigtsen i Beograd

Henrik Ingebrigtsen fra Sandnes sørget for at det ble medalje på den norske troppen da han på avslutningsdagen av innendørs-EM i Beograd løp inn til andreplass på 3000-meteren med tiden 8.00.93.

Henrik Ingebrigtsen med EM-sølvet. Foto: Decabild

I mål var han trettitre hundredeler bak spanjolen Adel Meechal, mens han i den jevne finalen var åtte hundredeler foran tyskeren Richard Ringer på bronseplass. Dermed ble det en plass opp fra forrige innendørs-EM i Praha for to år siden, der han jo sikret seg bronsemedalje på den samme distansen.

Henrik Ingebrigtsen. Foto: Decabild

Hør intervjuet med Henrik her.

Her finner du resultatlisten.

Helene Rønningen. Foto: Decabild

Tyrving-jenta Helene Rønningen var den andre norske utøveren i aksjon på avslutningsdagen. Etter at hun lørdag gikk videre fra forsøket på 60-meter med årsbeste 7.40, ble hun nummer åtte i sin semifinale i dag med 7.45. Men alt i alt et veldig godt mesterskap av ungjenta.