PSX_20200526_142506.jpg
Fra dagens pressekonferanse på Bislett. Steinar Hoen intervjuer Jakob og Filip Ingebrigtsen. Foto: Eirik Førde.

Det umulige ble mulig – dette er årets Impossible Games

- Nå tror jeg at programmet for Impossible Games mer eller mindre er klart, sier en smilende stevnedirektør Steinar Hoen, som på en pressekonferanse i dag trakk opp det ene gullkortet etter det andre. Team Ingebrigtsen, Therese Johaug, Sondre Nordstad Moen og Marcus Thomsen er nye navn, og to nye hekkeløp med internasjonal deltakelse har sett dagens lys de siste ukene.

Tidsskjema og startlister Impossible Games.

Fra før var det klart at Karsten Warholm skal forsøke seg på verdensbestenoteringen på 300 meter hekk, at stavhopperne Mondo Duplantis, Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse møtes på Bislett og konkurrerer mot Renaud Lavillenie fra hans hage i Frankrike, at Karoline Bjerkeli Grøvdal skal forsøke seg på Grete Waitz sin norske rekord på 3000 meter, at Hedda Hynne skulle møte Lovisa Lindh på 600 meter, at para-verdensmester Salum Kashafali skulle løpe 100 meter og at det skulle være et norsk-svensk oppgjør i diskos mellom Daniel Ståhl, Ola Stunes Isene og Simon Pettersson. Nå er sistnevnte oppgjør utvidet med Sven Martin Skagestad.
Men Hoen har jobbet utrettelig for å kunne by på mer. Mye mer.

Maurie Plant Memorial Race
Et av de desiderte høydepunktene vil bli Team Ingebrigtsen mot Team Cheruiyot på 2000 meter, et løp som er satt opp for å hedre Bislett Games sin internasjonale utøver-koordinator gjennom de ssite 40 årene, Maurie Plant, som døde i januar.
- Maurie var en legende i det internasjonale friidrettsmiljøet, og elsket Bislett. Derfor er vi stolte over å kunne hedre hans minne med dette løpet, sier Hoen.
Hvert av teamene stiller med fem løpere, og kan brenne av to harer underveis. Vinneren av konkurransen vil være det teamet som har best sammenlagt-tid på de tre beste løperne.
- Men naturligvis teller også de individuelle resultatene, og som en liten kuriosa vil europerekordholder Steve Cram kommentere sendingen på engelsk, sier han.
4:51.39 er Crams rekord på distansen.
Mens Team Ingebrigtsen løper på Bislett vil Team Cheruiyot løpe i Nairobi, og NRK vil sende løpene på delt TV-skjerm.
- Tidligere på kvelden skal Filip Ingebrigtsen forsøke seg på Vebjørn Rodals norske rekord på 1000 meter, som lyder på 2:16.78.

Johaug og Moen
Ut av ermet kom i dag også en 10000-meter med Therese Johaug som skal gå samtidig med at Sondre Nordstad Moen forsøker seg på tyske Stephane Franke sin europarekord på 25000 meter som lyder på 1:13.57.6. Underveis kan han også bryne seg på sine egne norske rekorder på en times løp, 19745 meter, og 20000 meter, 1:00.43.31.
- Sondre kommer etter planen hjem akkurat i tide til å være ferdig med ti dagers karantene før Impossible Games, sier Hoen.

PSX_20200526_131424jo.jpg

Therese Johaug. Foto: Eirik Førde.

- Therese har som mål å løpe ned mot det som var VM-kravet til Doha i fjor på 31:50.00, sier han.
- Disse løpene vil gå samtidig, og som for Karoline sitt løp på 3000 meter vil vi benytte oss av wave light-systemet for å kunne gi utøverne de beste forutsetningene for å kunne løpe på de rundetidene de trenger for å klare sine mål.
- Samtidig som dette skjer på løpebanen vil det bli arrangert en kulekonkurranse med Marcus Thomsen og svenske Wictor Petersson.

Nye hekkeløp
- Det som var et norsk rekordforsøk på 200 meter hekk for kvinner har vi nå endret til at vi får både 200 og 300 meter hekk.

PSX_20200526_125721ama.jpg

Amalie Iuel. Foto: Eirik Førde.

På den korteste distansen møter Isabelle Pedersen og Line Kloster de to finske VM-deltakerne  Nooralotti Neziri og Annimari Korte i en mini-landskamp mellom Norge og Finland, mens Amalie Iuel møter den danske sølvvinneren fra OL i 2016, Sara Slot Pedersen og europamesteren fra 2018, sveitsiske Lea Sprunger på 300 meter hekk.

- Fra å være et arrangement på halvannen time har vi fått med oss NRK på en sending på to og en halv time, sier han.
- Jeg tror norske og internasjonale TV-seere har mye å se frem til 11. juni.