oppslag.jpg
Deltakerne i aksjon på St. Hanshaugen. Foto: Sigrid Mjelva.

Nitten løpetrenere ble sertifisert i helgen

Lørdag 1. april ble det arrangert løpetrenerkurs på Bislett. 19 entusiastiske deltakere lærte om treningsplanlegging, treningslære, treningsledelse og skadeforebygging, i teori så vel som praksis. Og hele tiden stod løpeglede sentralt.

Dette var det første løpetrenerkurset i regi av Norges Friidrettsforbund siden den forrige joggebølgens topp. Kursholder var Veslemøy Hausken Sjöqvist, kompetanseansvarlig i Norges Friidrettsforbund, og kurset fant sted på Bislett stadion. Dette er et ledd i forbundets satsing på løpegrupper.

Kursleder Veslemøy H. Sjöqvist instruerer i klasserommet på Bislett stadion. Foto: Sigrid Mjelva.

Etter tre timer om treningslære, grunnleggende fysiologi og skadeforebygging, fikk deltakerne teste kunnskapen i en uhøytidelig Kahoot – en interaktiv quiz. Etterfulgt av en lunsjpause, gikk deretter turen ut i Tufteparken på St. Hanshaugen. Nå var teori byttet ut med løpesko, og deltakerne fikk teste kunnskapen i praksis.

Etter noen parøvelser og enkle stigningsløp, fikk de bryne seg på en alternativ kombinasjonsøkt med intervaller avbrutt av øvelser i Tufteparken. Etter dette var det duket for moro i trapp, før kursen ble satt mot Bislett igjen. Her stod løpsteknikk på programmet, samt basistrening med fokus på skadeforebygging, før turen på ny gikk inn i klasserommet – via dusjen.

De to siste timene var tema treningsplanlegging og trenerrollen, og deltakerne fikk dele sine beste treningsøkter. Etter totalt åtte timer på Bislett var kurset over, og de 19 deltakerne fikk beviset på at de nå er sertifiserte løpetrenere.

En av de som deltok var Caroline Gulliksen fra Høvik Jogg, en veletablert løpegruppe og vel så det. «Vi prøver å ha mange tilbud på ulike nivå, slik at alle kan finne en gruppe som passer. Vi trener tre ganger i uka med forskjellig opplegg hver gang.»

Hun var også fornøyd med selve kurset. «Jeg syns det var veldig lærerikt og spennende. Grunnen til at jeg meldte meg på var at jeg ville lære mer om teorien bak løping og skadeforebygging.»

Roar Wennersberg fra Stegaberg IL var også tilstede på Bislett. Han er til daglig trener for barn og ungdom i aldersgruppen 9-15 år, og planlegger å starte opp en løpegruppe for ungdom. «Vi har allerede en løpegruppe for godt voksne, men det blir et langt steg opp for ungdommen. Vi har planer om å starte opp en løpegruppe for ungdom, forhåpentligvis i løpet av året.»

Også Roar var fornøyd med kurset. «Veldig bra! Veldig dyktig foreleser og hyggelige folk å dele erfaringer med. Jeg har lært noen nye øvelser nå.»

Kursholderen selv var imponert over nivået på deltakerne. «Mye erfaring samlet på et sted. Med så engasjerte deltakere er det gøy å være kursholder!» Flere kurs planlegges allerede i år og det jobbes med å tilgjengeliggjøre fagstoff som er relevant for alle som driver løpegrupper.

Følgende 19 er nå sertifiserte løpetrenere:

Helena Hagevik Bakke – Trysilgutten IL

Torill Bergland – Høvik IF/Høvik Jogg

Steinar A. Engebretsen – Asker Skiklubb

Eivind Blomholm Gausland – Trondheim Friidrett

Sigrun Gjølberg – Rygge IL

Caroline Gulliksen – Høvik IF/Høvik Jogg

Aud Ims – Asker Skiklubb

Silje Alexandra Jeppsson – Romerike Friidrett

Vilde Kenworthy– Oppegård IL

Arnt Kristoffersen – KIF Friidrett

Harald Kårbø – Stord IL Friidrett

John Muggerud – Modum FIK

Siri Amanda Norum – Ytterøy IL

Cato Pettersen – Åslia Skilag og Triatlon

Frode Saugestad – Sørkedalens IF

Christine Hole Svenningsen – Oppegård IL

Svein Erik Thon – Modum FIK

Gustav Rauø Vasdal – OSI Friidrett

Roar Wennersberg – Stegaberg IL