HAVARD_7_2.jpg
Håvard Tjørhom. Foto: Eirik Førde

- Gleder meg til landskampdebuten

Et halvt år etter at han tok over som Toppidrettssjef etter Ronny Nilsen har Håvard Tjørhom presentert sin første landslagstropp. – Jeg gleder meg veldig til "Nordenkampen" i Tammerfors lørdag, en landskamp som også inneholder et individuelt nordisk mesterskap, sier han.

- Det var en spennende men også krevende prosess å ta ut min første landslagstropp. Det er veldig mange brikker som skal på plass, men jeg har fått veldig god hjelp fra både Ståle Jan Frøynes, Arnhild Hartvedt og de fagansvarlige trenerne, sier han.

Mange prioriteringer
- Jeg har erfart og skjønt at det å ta ut en tropp til en innendørslandskamp på mange måter er mer krevende enn til et tilsvarende arrangement utendørs. Utøverne prioriterer annerledes på denne tiden av året. Noen satser ikke innendørs i det hele tatt, mens andre velger en kort konkurranse-sesong for så å starte opp treningen for utendørs. Dette betydde at landslags-kabalen som skulle legges etter innendørs-NM i Ulsteinvik ble litt mer komplisert.
- Men det at noen velger bort et slikt arrangement gjør at andre får sjansen. Det er nå flere spennende utøvere som får tilgang på en fin konkurransearena med god nordisk motstand, sier han.

Ikke forsvarlig
- Noen har stilt spørsmålstegn med at vi kun har tatt ut en utøver på 60 meter hekk. Korthekk for herrer er en av de øvelsene der vi sliter litt med bredden i toppen. Med Vladimir Vukicevic ute med skade, valgte vi som vi gjorde. Jeg forstår også godt at mangekjemperne våre ikke ønsker å bruke en lang helg på å løpe korthekk.
- Skulle vi derfor hatt med flere måtte vi gått så lavt ned i alder at det ikke var forsvarlig utviklingsmessig. Noen ganger må vi velge å ta slike hensyn. Det er synd vi ikke har flere utøvere i denne øvelsen på senior- og juniornivå, men det er realiteten, sier han.

Prioriterer langhekk
- Avgjørelsen om å la Karsten Warholm løpe en øvelse som ikke inngår i landskampen er et valg vi støtter og står bak. Karsten prioriterer langhekk, og får her en sjelden mulighet.
- Han kommer til få god konkurranse og skal gi gass. Jeg tror det kommer til å bli meget interessant. Planen er at han i tillegg skal løpe stafett, og på den måten bidra i felleskapet. Jeg ønsker ikke å være med på å kjøre et risikoløp med at han må være med i mange øvelser. Ved å delta på disse to får han god tid mellom løpene.
- Vi ønsker å stille med det beste laget, men samtidig må vi også legge til rette for og ta gode sportslige valg som ivaretar en av våre beste utøvere, sier Tjørhom.

Ikke godkjent

- Når det gjelder mellom- og langdistanse er det er synd for landskampen at noen løpere velger å prioriterer Gent fremfor å løpe i Finland. Men nok en gang har jeg forståelse for valget i og med at resultater oppnådd i Tammerfors på distanser fra 400 meter og oppover ikke blir godkjent som kvalifiseringsresultater til innendørs-EM (banen i Tammerfors er 300 meter og såkalt oversized).
- Og vi har mange utøvere som jakter kravet til dette mesterskapet.

 - I sum er jeg fornøyd med de vi har fått med av våre eliteutøvere. Men jeg er nok litt av den oppfatning at noen flere på nivået bak kunne tatt utfordringen.

 - For å oppsummere er jeg spent på helgen som kommer, og jeg er sikker på dette er et spennende konsept. Vi skal gjøre alt for at vi skal bite fra oss. Og jeg tror det blir en bra erfaring for meg å se hvordan dette fungerer og hva vi kan gjøre bedre i fremtiden, sier han.

- Vi har hatt en flott start på innendørs-sesongen, og nå ser jeg frem til å se de vi har tatt ut konkurrere på et godt nordisk nivå, avslutter han.