nynettkurs4.jpg
Foto: Bildbyrån.

NFIF lanserer e-kursportal i disse karantenetider

Alle i Norsk Friidrett savner i disse dager den aktive friidretten og den energien man blant annet får av å være på trening med barn og unge og dele fellesskapet i klubben. For å bøte litt på dette kan man bruke tiden til å ta ett eller flere e-kurs utviklet av NIF og NFIF. Kurs som retter seg mot trenere, ledere og dommere.

Mange e-kurs er samlet her.

Kurs for trenere:

Norges idrettsforbund (NIF) har utviklet en rekke fellesidrettslige e-kurs som alle ligger listet opp under fanen som heter «Trenerløypa». Under fanen som heter «Særforbund» finner du frem til «Norges Friidrettsforbund», og der finner du alle kursene som inngår i friidrettsforbundets kurs. En direktelink finner du her. Alle kursene krever innlogging via MinIdrett. 

Nytt kurs: Biomekanikk og styrketreningsteknikk

Det aller nyeste kurset i trenerkursporteføljen heter «Biomekanikk og styrketreningsteknikk». Det finner du under fanen "Trenerløypa" eller her.


Andre gode e-kurs:

Amerikanske Altis, som er et kompetanse- og prestasjonssenter for friidrett,  tilbyr en rekke digitale kurs for friidrettstrenere. Akkurat nå er det 20 prosent rabatt på kursene de tar betalt for, men de har også mange gratis ressurser her.

I coach kids:

"I coach kids" er et EU-støttet prosjekt med utspring på Leeds Beckett University i England. Det er laget en e-læring, men det er også en nettside med mye fagstoff. E-læringen, eller "the MOOC" Massive Open Online Course, er gratis, men krever at du lager en brukerkonto

Kurset holder svært høy kvalitet og er spesielt rettet mot deg som trener barn og unge.

"You have not coached until they have learned", sa den legendariske basketballtreneren John Wooden og dette sitatet er sentralt i en av e-læringsmodulene til I coach kids.

Dommer: 

Norsk Friidretts e-læringskurs for kretsdommere er god mulighet både for å friske opp kunnskapen for deg som allerede er dommer og som en oppstart for deg som ønsker å bli dommer. Dette kurste finner du her.

Vi jobber også med å på plass løsninger for å kunne gjennomføre hele dommerkurs via digitale løsninger. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette 

Klubbutvikling: 

Klubbene skal ha mulighet til å drive godt og effektivt, uavhengig av størrelse og ambisjonsnivå. Norsk Friidrett skal arbeide for flere veldrevne og solide klubber med gode mottakerapparat. 

I disse dager kan vi dessverre ikke møtes på samme måte som vi pleier, men da kan være en mulighet til å sette fokus på utvikling av klubben din.  

Les mer om Kvalitetsprosjektet til Norsk Friidrett her

Her finnes det en rekke tiltak klubben kan planlegge fremover for å bli en mer veldreven og solid klubb. 

Det finnes en rekke e-læringer som retter seg mot hvordan klubben er organisert og drives, og disse har vi har forsøkt å samle her. 

Klubbdrift: 

Innføring i styrearbeid i praksis  

Bedre klubb: 

Bedre klubb er et utviklingsverktøy laget av Norges idrettsforbund, og som skal gjøre det lettere å drive og utvikle idrettslag. Verktøyet er bygget opp som en spørreundersøkelse hvor idrettslagene skal svare på spørsmål innenfor syv grunnleggende organisasjonsområder. Innloggingen foregår via MinIdrett. Klikk her for å komme til Bedre klubb.

Barneidrett: 

Alle klubber skal ha en barneidrettsansvarlig i klubben. Barneidrettsansvarlig har mulighet til å øke sin kompetanse om barneidrettsbestemmelsene og rettighetene gjennom å gjennomføre e-læringsmodulen «Barneidrettens verdigrunnlag» som ligger her.

Antidoping: 

Vi anbefaler også alle aktive over 15 år, trenere, ledere og foreldre til å sette seg inn i antidopingbestemmelsene ved å gjennomføre Ren Utøver. Samtidig oppfordrer vi alle friidrettslag til å gjennomføre Rent Idrettslag.

Hvilke kurs kan jeg ta? 

Du kan ta alle kursene du vil, men det er ikke alle kursene i NIF og NFIFs e-kursportal som gir mening dersom du ikke også deltar på et fysisk kurs (som for eksempel  Athletix), og det er heller ikke alle kurs som er åpne for alle (for eksempel "Trener 2 generell del januar 2020" som rett og slett er et klasserom for alle som deltok på det fysiske trener 2-kurset i januar).