SAMLING1012.jpg
Deltagere og trenere klare for helgens samling i Bærum Idrettspark. Foto: Thore-Erik Thoresen

En helg i samlingens tegn for rekruttlandslaget

39 utøvere, 19 personlige trenere, syv innleide trenere pluss en fysioterapeut. Det er kortversjonen av helgens samling for rekruttlandslaget i hopp og mangekamp i Bærum Idrettspark. I tillegg var det også en stor kretssamling i hallen søndag.

- Denne samlingen var den siste i en rekke samlinger som er avviklet de siste ukene, opplyser Ståle Jan Frøynes, som er utviklingsansvarlig i Norges Friidrettsforbund.
Og mens helgens samling var for gruppene mangekamp og hopp, har kasterne hatt sin samling i Oslo 18.-20. november, Holta Runners hadde samling for distanse/kappgang på Jessheim 25.-27. november, mens gruppen Holta Sprint/hekk var samlet i italienske Formia tidligere i høst. Denne gruppen skal ha sin neste samling på Tenerife i tiden 8.-15/22. januar.

Da de 39 påmeldte utøverne inntok friidrettshallen i Bærum Idrettspark ventet det dem to ferdig monterte stavstativ, to stativ for høyde, tre groper for lengde/tresteg og banen for kule. I den digre hallen var det god plass til gruppene, som fort ble fordelt på spesialtrenerne sine.

I tillegg til spesialistenes trening gjennom helgen, var det også et punkt på lørdagens program hvor tikjemperen Hans Olav Uldal fortalte om sin karriere. Og som en avslutning på samlingshelgen søndag ble det stevne for de som ønsket å delta.

I tillegg til samlingen for rekruttlandslaget var det også kretssamling for kretsene Hedmark, Oppland, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud, Østfold og Vestfold i hallen søndag.
- 103 deltakere over 15 år var samlet, sier Dag Kåshagen, som er utviklingsansvarlig i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus.
Øvelsene det var samling i var sprint, hekk, distanse, kappgang, spyd, kule/diskos, lengde, høyde og stav.
- I tillegg hadde vi et fulltegnet Trener1-kurs med 30 deltakere, sier han.

Mangekjemperne Solveig Vråle, til venstre, og Sigrid Kleive, klare for innsats. Under varmes det opp for stavhopperne Sondre Guttormsen og Pål Lillefosse.