0000001SamlingBIP121215.JPG
På ett brett: Helgens deltagere og trenere på samlingen til rekrutteringslandslaget for mangekamp og hopp.

Her er Norsk Friidretts fremtid!

Under samme tak i Bærum Idrettspark lørdag: 250 store og små fremtidshåp. Fra rekrutteringslandslaget og ned til BAMA-håp.

 

Koordinator Ståle Jan Frøynes holdt et manende appell til deltagerne på rekrutteringslandslaget. Og litt å bite i smakte også før alvoret startet.

Myldrende aktivitet, ikke bare i Norsk Friidretts storstue, men også fleridrettshallen ble tatt i bruk da Norges Friidrettsforbund gjennomførte en av sine største samlinger under tak. Og i tillegg til de anslagsvis 250, var også store deler av Asker Friidrett i full aktivitet i hallen.

* 50 var med på BAMA-samlingen for Oslo- og Akershus-kretsene

* 140 var med på samlingen i regi av de åtte kretsene på Østlandet

* 60 var med på rekrutteringslandslagets samling for mangekamp og hopp.

Skal snu trenden

- Vi har aldri hatt en lignende samling med så mange lovende utøvere – det være seg i bredde, øvelsesutvalg og nivå, sa koordinator Ståle Jan Frøynes i sin manende appell til utøvere og trenere da han ønsket velkommen til rekrutteringslandslagets samling.

- Det er nå vi skal snu inntrykket av dårlig omdømme ”ute i folket”, og det er dere som representerer optimisme og pågangsmot, vennskap og samhold. Vi skal sammen gjøre det vi kan for å løfte friidretten – og det er dere som skal gjøre det! Vi skal vise at vi har mye mer å by på! Vi skal snu trenden iløpet av et år eller to, og husk: Dere skal ikke konkurrere mot dem som sitter ved siden av dere eller som dere trener med til daglig. Dere skal konkurrere mot dem ute i Europa! Ute i verden!

Og Ståle Jans ord falt garantert ikke på stengrunn!

”Hårete mål” over hele linjen

- Målet for dere alle er at dere skal bli finale- og medaljekandidater i seniorklassen! Selvsagt i et langsiktig perspektiv. Delmålene blir å kvalifisere seg til internasjonale mesterskap på junior- og U-nivå, var sluttsatsen til Ståle Jan for det ble full rulle med aktiviteter ut over ettermiddagen.

Samlingen for rekrutteringslandslaget fortsetter søndag.

Tyrvings Dietmar Mögenburg - olympisk høydemester anno 1984 - instruerte på samlingen. Lene Retzius tøyer ut.

Flott gjeng fra Oslo og Akershus inne til samling i Bærum lørdag.

Unge Oslo- og Akershus-håp på BAMA-samling

Med Marit Mia Bjørnstad som ”sirkusdirektør”, arrangerte Oslo- og Akershus-kretsene samling for 13- og 14-åringene, som har neste sommers BAMA-leker som sitt mål.

- De 50 utøverne skal drilles i basistrening i BAMA-øvelsene sprint og mellomdistanse samt at de roterer mellom de tekniske øvelsene. Og gledelig nok er det veldig mange som vil prøve seg i slegge, lød det fornøyd fra Marit Mia, som delte akkurat del gleden med sleggeinstruktør Eivind Henriksen.

Knapt hadde BAMA-håpene gjort seg ferdig med sin samling, så overtok Dag Kåshagen showet og satte igang storsamlingen for de åtte kretsene på Østlandet. Og selv med ikke mindre enn 140 deltagere, nærmest forsvant denne gjengen borte i et hjørne av friidrettshallen på Rud.

Eivind Henriksen instruerer Jo Magnus fra Tyrving i kule.

Mathilde fra Tyrving trener hekk.

Vilde fra Lambertseter tester seg mot lengdeplanken foran trener Morten Haave.

Og her er deltagerne på samlingen til de åtte kretsene på Østlandet.