plogg27.jpg
Dobbel EM-vinner Jakob Ingebrigtsen i full aktivitet som plogger tidligere i sommer

Oslo Maraton lanserer ny distanse: 10 km Plogging

Enda ikke hørt om Plogging? Den nye løpetrenden går ut på å plukke søppel, mens man jogger. Norsk Friidrett var tidligere i sommer ute og lanserte appen PLOGGER. Nå lanserer Oslo Maraton en egen ploggedistanse under årets løp.

Under hashtaggen #plogging deler nå tusenvis av mennesker bilder i sosiale medier av søppelplukkende joggere, og nyhetsmedier over hele verden har omtalt fenomenet.

Løp for en god sak

Nå kan man også plogge i en egen klasse på 10 kilometer under BMW Oslo Maraton den 15. september, og det helt gratis. Dette er distansen for alle som vil løpe, men samtidig bidra til en god sak: Å gjøre Oslo litt renere, og sette fokus på aktivitet og mindre forsøpling.

- Vi ønsker å støtte opp om denne fantastiske løpetrenden, og håper det vil motivere flere til å komme seg ut i aktivitet og bidra til mindre forsøpling året rundt, sier kommunikasjonsansvarlig i Oslo Maraton, Stina Gregersen Karlsen.

På ploggedistansen vil man få utdelt søppelsekk og hansker, og får en maksimaltid på to timer til å fullføre mila. Her er imidlertid ikke tiden viktig men det å få samlet mest mulig søppel langs løypa. Posene må leveres i mål, der avfallet vil bli sortert. Det vil ikke bli tidtaking på distansen. Alle som kommer i mål innen makstid med søppelpose er vinnere.

NFIFs hovedsponsor Gjensidige sponser distansen

Ploggedistansen er et samarbeid med Gjensidige og den ideelle organisasjonen In The Same Boat. Gjensidige har gjennom sitt samarbeid med Norges Friidrettsforbund blant annet utviklet appen Plogger, der man kan registrere sine ploggeturer.

In The Same Boat jobber med å begrense marin forsøpling, og har i sommer reist rundt i Norge og arrangert Oslo Maraton Plogging Tour. Flere har stilt opp på deres ploggeløpegrupper rundt om i landet. Turnéen avsluttes under BMW Oslo Maraton 15. september 2018, som også er dato for World Cleanup day.

Sammen gjør vi Oslo litt sprekere og litt grønnere.

Meld deg gratis på ploggedistansen nå

Last ned PLOGGER-appen her