Pallen_vm.jpg
Ole-Kristian Heggheim på seierspallen sammen med Juan Barranco fra Spania som tok sølvet og bronsevinner Pascal Ruiz fra Frankrike. Foto: Privat

Ole-Kristian Heggheim vant VM-gull på hinder

I sin aller første start i et internasjonalt mesterskap ble 46-åringe Ole-Kristian Heggheim fra Kristiansand like godt verdensmester på 3000 meter hinder for veteraner i spanske Malaga fredag kveld.

- Dette var ordentlig gøy. Ikke minst at det skulle holde til seier. Løpet i dag var en kamp fra start til mål. Etter vel 2000 meter bestemte jeg meg for å prøve om det var mulig å få løpt fra noen av de som var i feltet. Den eneste som klarte å holde følge de siste tusen meterne var spanjolen. Det er første gang at jeg har deltatt i et EM eller VM for veteraner og så går jeg bort og vinner, forteller Heggeheim til friidrett.no sent fredag kveld.

Med den sterke tiden 9.39.51 overrasket han både konkurrentene og den norske lagledelsen med Kalle Glomsaker i spissen. Tiden er den sjuende beste oppnådd av en norsk utøver så langt i år.

Dette er også den første store mesterskapstittelen som en utøver fra Kristiansand Løpklubb har løp inn til.

- Det Heggheim gjorde på hinder i dag er en kjempeprestasjon. Gjennom mange år har han vært en av de beste mellom- og langdistanseløperne på sørlandet. Dette bør inspirere mange flere til å forsøke seg i nasjonale og internasjonale veteranmesterskap på bane, mener Glomsaker.

Heggheim vil, i likhet med flere av de norske utøverne under årets veteran-VM, ikke ligge på latsiden på den spanske solkysten. Mandag skal 46-åringen etter planen forsøke seg på ti kilometer landevei som et ledd i oppladningen til Berlin Maraton.

Heggheim var for øvrig ikke den eneste fra Norges sydeligste landsdel som gjorde seg bemerket på VMs fjerde dag. Anny Undheim fra IL Framsteg utenfor Kristiansand løp inn til sølv på 300 meter hekk i kvinnenes 60-årsklasse.