5-lopetips.jpg

Løp i Norges Løpetips - hold deg skadefri

Hei alle løp og løpere i Norge. I denne serien vil dere hver uke en stund fremover få nye forslag til faglig påfyll, motivasjon, underholdning og annet løperelatert stoff.

Å løpe er morsomt og især om kroppen fungerer optimalt. Uansett målsetting så er styrketrening lurt og helsemyndighetenes anbefaling er minst to styrketreningsøkter per uke. Mange må dessverre oppleve en skade før de skjønner viktigheten av styrketrening, men det er heldigvis mange som også innser dette før noe skjer. Enten om skaden har skjedd eller du ønsker å være føre var så anbefaler vi å sjekke ut SKADEFRI.

SKADEFRI har samlet masse øvelser for ulike idretter, deriblant løping, som er skadeforebyggende eller kan brukes i en opptreningsfase. Sjekk ut øvelsene under, enten via appen eller nettsiden, og kom i gang.

Øvelsene finner du på SKADEFRI.no og de har utviklet også en genial app hvor du også finner en stor bank av øvelser:

Det er mye forskning som viser at styrketrening øker prestasjon og reduserer skader i idrett og styrketreningen og øvelsene trenger ikke ta lang tid.
Lykke til med treningen. Heia Norsk Friidrett, løp i Norge, og skadefri løping. 

Løp i Norge 

Er du klar for å løpe? Sjekk ut vår terminliste og finn et løp som motiverer deg. Følg oss også gjerne på Facebook og Instagram for løpsrelatert informasjon og underholdning og meld deg gjerne inn i vår Strava-gruppe

Løp i Norge legger til rette for både løperen, arrangører og klubber som ønsker å drive mosjonsaktivitet. Besøk gjerne våre sider for mer informasjon om hvordan vi kan bistå. 

Gikk du glipp av forrige ukers tips?

Uke 1 – Fem filmer med løping som tema

Uke 2 – Fem digge oppskrifter som gir masse påfyll