kloster.jpg
Line Kloster. Foto: Eirik Førde

Line Kloster satte norsk rekord på 200 meter

Line Kloster fortsetter sin strålende sesong og satte norsk rekord på 200 meter i sveitsiske Bulle i dag da hun løp på 23.21 (justert fra opprinnelig 23.20).

Line Kloster trives tydeligvis godt i Sveits. Forrige helg løp hun inn til pers på 400 meter hekk, mens hun i dag stormet inn til 23.21 (+2.0) på 200 meter i Bulle under Meeting de la Gryuere og satte da norsk rekord. Vidar-løperen forbedret den norske rekorden Helene Rønningen satte under Bislett Games for akkurat en måned siden med seks hundredeler og sin egen pers med to tideler. Kloster klarte da også EM-kravet på distansen og hun er nummer 30 i Europa i år. Norge har meget gledelig tre kvinner som har klart EM-kravet på 200 meter denne sesongen.

- Det var utrolig digg, var Kloster sin umiddelbare reaksjon til friidrett.no etter løpet.

- Jeg var riktignok veldig heldig med vinden, men samtidig var jeg i ledelse allerede i utgangen av svingen, så hadde jeg hatt noen til å pushe meg helt inn tror jeg det kunne gått enda fortere. Normalt er jeg jo heller ikke i toppform før senere i sesongen. Uansett gir dette meg en enorm selvtillit med tanke på det som skal skje senere i år, sa Kloster og det er bare å glede seg til EM om en måneds tid.

Kloster la videre til at nå handler det om å takle utfordringen med å sette sammen god utholdenhet med god fart og riktig stegrytme på hekken. 

- Det har vært en utrolig dag og jeg er kjempefornøyd med rekorden og også pers på 100 meter, avsluttet Kloster som løper 400 meter hekk i Luzern på mandag.

Fin løping også på 100 meter

Kloster løp også 100 meter og også på denne distansen forbedret hun sin pers med to tideler, da til 11.69 (+1.5).