karro.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal. Foto: Hytteplanmila

Karoline Bjerkeli Grøvdal med superløp

Karoline Bjerkeli Grøvdal viste at hun er i meget god form da hun vant lørdagens Hytteplanmila på beste tid av en europeer på 10km gateløp i 2017. På herresiden var det forrige helgs norgesmester i terrengløp som var raskest.

Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve, gjorde et strålende løp da hun vant Hytteplanmila for sjette år på rad. Grøvdal løp 10km på 31.25, som er klar forbedring av hennes tidligere løyperekord. Tiden er også gateløpspers for Grøvdal og årsbeste i Europa på 10km gateløp. Hun var også bare elleve sekunder bak sin banepers.

Meraf Bahta, europamester på 5000 meter i 2014, ble nummer to 20 sekunder bak den norske langdistansedronningen. Svenske Bahta lå i tet halvveis, som ble passert på 15.45, men hun klarte ikke å holde følge da Grøvdal satte inn kjempekreftene mot slutten. På tredjeplass endte Rebecca Hilland, BFG Bergen Friidrettsklubb, med 33.35.

Fissehatsion med nok en seier

På herresiden vant Okubamichael Fissehatsion, IK Tjalve, med 29.08 og norgesmesteren i terrengløp fra forrige helg var da fire sekunder foran andremann Tigabu Gebremaryam Asefa, Ullevi FK. Fissehatsions lagkompis Awet Kibrab kapret tredjeplassen med 29.51.

Okubamichael Fissehatsion. Foto: Eirik Førde

Fullstendig resultatliste