Vinnerne av bestemannsprisene Fredrik Gullachsen og Henriette Jæger sammen med Mai Britt Nyheim fra Friidrettens Venner

Flott avslutningsdag av ungdomsmesterskapet

Ungdomsmesterskapet i friidrett på Jessheim ble avsluttet på en flott måte på søndag. Det ble løpt fort i god medvind på 200 meter, og i den yngste klassen var det flere som løp sterkt på 2000 meter.

Kraftig medvind (men de fikk den nok tidvis motvind i svingen) preget finalene på 200 meter søndag formiddag. Det var naturligvis forventninger til Henriette Jæger etter 23.53 i forsøket i går. Som vanlig leverte Jæger varene og løp inn til 23.46w. Vindmåleren viste +2.6 og tiden er da ikke godkjent som personlig rekord, men Aremark-løperen viste nok en gang at hun holder et meget høyt nivå.

Jæger vant forøvrig bestemannsprisen fra Friidrettens Venner for hennes løp under forsøket, mens Fredrik Haavardtun Gullachsen fra Norna-Salhus vant på guttesiden for sin aldersrekord på 400 meter. Blant mange sterke resultater under mesterskapet fremhevet disse to seg og fikk med seg hvert sitt stipend på 3000 kroner.

I G15 vant Tønsbergs Sebastian Berntsen på 22.44w (+3.2), her løp Steinkjers Bastian Elnan Aurstad også solid med 22.63w og Alexander Skrede fra Sandnes tok bronse med 22.80w. Bare to utøvere i 15-årsklassen har løpt raskere enn Berntsen i godkjente forhold.

Ida Andrea Breigan fra Fredrikstad tok en klar seier i J16 med 24.37w (+2.8), 15 hundredeler under pers. Breigan fikk også med seg gull i lengde med resultatet 5.50 (+1.8). I G17 vant Gneists Thomas Strønstad-Løseth på 21.90w (+2.8), halvsekundet raskere enn hans personlige rekord.

Steffen Melheim tok et oppskriftsmessig gull i diskos i den eldste gutteklassen. Han åpnet konkurransen med 56.10, før han økte til 56.45. Deretter kastet han 54.75 før det ble to ugyldige kast. Olden-utøveren avsluttet med 57.51, som bare er en drøy meter bak mesterskapsrekorden til Sven Martin Skagestad fra 2012.

Som på 3000 meter tidligere i mesterskapet ble det på 800 meter i J17 et forrykende spurtoppgjør om gullet. Nok en gang viste Ingeborg Østgård seg som den sterkeste på de siste meterne. Ren-Eng-løperen fikk tiden 2:13.99 og vant med 13 hundredelers margin ned til Ranheims Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg. Tvillingsøstrene Ina og Maren Halle Haugen fra Runar kjempet en tøff kamp om bronsen, Ina løp på 2:15.34 og var 13 hundredeler foran søsteren.

Lovende Vidar-løpere på 2000 meter

Vidars Andreas Fjeld Halvorsen gjorde et meget solid løp på 2000 meter i G15 med 5:36.54. Denne tiden er den fjerde beste i G15 i Norge gjennom alle tider, på de to første plassene på den listen troner Jakob Ingebrigtsen og Sondre Nordstad Moen. Det ble løpt fort også av sølv- og bronsevinnerne Halvard Grape Faldby fra Tyrving med 5:43.33 og Nikolai Solum fra Vidar med 5:48.09. Mikkel Bakken sørget for at det var tre Vidar-karer topp fire da han løp på 5:50.98.

Malin Hoelsveen stod med to gull på to opptredener i mesterskapet før hun la i vei på 2000 meter på søndag. Raufoss-løperen var fullstendig overlegen da hun løp på 6:26.49 og tok nok et gull i J15. Hun var fem sekunder bak mesterskapsrekorden og perset med et snaut sekund i årsdebuten på distansen. Hoelsveen er inne som nummer ni i J15 i Norge gjennom alle tider.

I G17 vant som ventet Ole Jakob Høsteland Solbu fra Ås 800 meter med 1:55.81, 45 hundredeler foran Thomas Strønstad-Løseth.

Solid gått av Karlsen Bekkestad

Den raskeste utøveren på 2000 meter kappgang deltok i J17 og heter Maren Karlsen Bekkestad. Sturla-utøveren gikk inn til pene 8:59.78, knuste den tidligere mesterskapsrekorden og perset med nærmere halvminuttet. Magnus Græsli fra Leinstrand smadret mesterskapsrekord i G15 da han gikk på 9:07.35 i sin debut på distansen. Haugesunds Andreas Døske vant G17 på 9:15.06.

Skis Ellevine Svensen Skare vant kule i J15 med 13.33, pers med to centimeter. Seljords Herman Hogstad Sveinsson hoppet ett hopp i lengde, 6.56w (+2.4) i første omgang og sikret seg med det gull i G16. Sveinsson vant også en jevn 200 meter der det skilte to tideler mellom de fire første. Han løp på 22.48 (+1.6) og var syv hundredeler foran Oliver Tollefsen fra Moss, som igjen var to hundredeler foran Groruddalens Aiden Floyd Vincent. Alle de tre nevnte forbedret sine personlige rekorder.

Agnes Elisabeth Morud fra Ranheim var eneste deltaker i stav i J17 og hoppet 3.41. Brage Viljar Arumairasa fra Sømna sikret seg sitt tredje gull i helgen da han støtte 13.66 i kule i G15. Haldens Tommi Aslaksrud Pasanen vant spyd i G16 da han kastet 61.65. Han var en snau meter bak mesterskapsrekorden og en drøy meter bak sin pers.

Norna-Salhus har en meget lovende guttegruppe på gang og ble nummer en og fire på 1000 meter stafett. Førstelaget med Gaute Øymo Mælen, Tobias Kvamme Myhr, Kasper Fjeldstad og Kristoffer Hopland løp på 2:04.53 og ble gullvinnere, selv uten Fredrik Gullachsen på laget.

På kvinnesiden ble Ranheim, med Nora Aune, Mia Guldteig Lien, Ella Njaastad Skjesol og Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg, ungdomsmestere med tiden 2:17.86. Resultater.