Norwegian Majors 705 x 405.jpg
NFIF og Kondis må avlyse Norwegian Majors

Norwegian Majors 2020 må avlyses

Norges Friidrettsforbund og Kondis er blitt enige om å avlyse Norwegian Majors 2020. Sammen med de ni arrangørene, håper vi å komme sterkere tilbake igjen i 2021.

I februar 2020 lanserte Norges Friidrettsforbund og Kondis det nye konseptet Norwegian Majors. Norwegian Majors er en samling av ni ulike løp i Norge innenfor distansene maraton, halvmaraton og 10 kilometer, der målet er enkelt: Fullfør tre løp innen en distansekategori (eks de tre utvalgte maratonløpene, de tre utvalgte halvmaratonløpene eller de tre utvalgte 10-kilometerne). Ligaen skulle bli den første av sitt slag i Norge, og var tilpasset både mosjonister og elite. 

Avlyses grunnet koronaepidemien: 
Ni arrangører var del av konseptet, men etter covid-19s "inntog" ble arrangemenetene avlyst én etter én. I skrivende stund er 5 av 9 arrangement avlyst, og man er nå altså kommet til enighet om å avlyse Noregian Majors i sin helhet, og heller kjøre på for fullt i 2021 i enda større skala.

Tim Bennett i Kondis er lei seg for at det ikke blir noe av konspetet i år, men ser frem til 2021

- Det blir liksom ikke helt fullverdig når en del av løpene er avlyst. Da er det bedre å kjøre en "restart" i 2021.

Han får støtte av Magnus Næss Trosdahl i NFIF:

- Det er selvfølgelig leit for både løpere og arrangører som hadde gledet seg til lanseringen av Norwegian Majors, men dette er noe vi ikke råder over. Vi kommer sterkere tilbake igjen neste år.

Idéen ble til under Løpskonferansen: 
Det var under Løpskonferansen i 2019 at idéen for første gang dukket opp. Da var det arrangørene og løperne selv som kom med innspill om en norsk løpeliga etter modell fra Abbot World Marathon Majors. NFIF tok sine medlemmer på alvor, utviklet konseptet og inviterte de ni arrangørene som alle ville være med. Magnus Næss Trosdahl, mosjon- og lisensansvarlig hos NFIF, tok også kontakt med Kondis for å få de med på konseptet.

Du finner alt av informasjon på:

http://www.norwegianmajors.com

Vi avslutter med å si: Velkommen til Norwegian Majors 2021.