705-logo NFIF.png

Norsk Friidrett lanserer Kvinnefrisk på Kvinnedagen

Gjennom prosjektet Kvinnefrisk vil Norges Friidrettsforbund ta jenter og kvinner på alvor ved å sette søkelyset på kvinnehelse og prestasjon. Norsk Friidrett vil at flere kvinner skal vinne, være friske og drive friidrett.

Her finner du intro-podkasten til Kvinnefrisk.

Direkte link til intro-podkasten om Kvinnefrisk på Spotify.

Her finner du podkasten Kvinnefrisk med Therese Fostevold Mathisen som snakker om måling av kroppssammensetning, idrett og prestasjon.

Direkte link til Kvinnefrisk med Therese Fostervold Mathisen på Spotify.

- Med kvinnehelse forstås kvinnespesifikke problemstillinger knyttet til kropp eller helse, og som kan påvirke eller begrense prestasjonsutviklingen og idrettsgleden til kvinnelige friidrettsutøvere, sier Veslemøy Hausken Sjöqvist, som er den i NFIF-administrasjonen som holder i prosjektet.

- For å nå ut med budskapet vil vi i tiden fremover publisere flere podkaster under navnet Kvinnefrisk, hvor vi skal ha med oss dyktige gjester i studio som hjelper oss å formidle kunnskap, sier hun.

- I tillegg skal vi kartlegge hvilke behov jenter, kvinner og trenere har. Dette arbeidet begynner vi med allerede under helgens UM der vi spør utøverne om de kan svare på et spørreskjema. Svarene vi får fra både jentene og guttene vil hjelpe oss videre i arbeidet.

- Av temaer vi skal belyse i podkastene fremover er mensen, trening og prestasjon, bruk av hormonell prevensjon, kroppssammensetning og den ideelle friidrettskroppen, konsekvenser av energiunderskudd og styrketrening for jenter og kvinner.

Lytt til Kvinnefrisk:

Sesong 1-Episode 1: - Å måle eller ikke å måle. Lurer du på om du bør måle kroppssammensetningen din? Therese Fostervold Mathisen, førsteamanuensis ved avdeling for helse og velferd ved Høgskolen i Østfold, gir deg svaret.

Kvinnefrisk og relaterte saker i media:

Henriette Jæger hørte nedslående historier: - Skuffet over at det ikke blirsnakket om - VG 18. mars.

Friidrettsforbundet tar grep - lanserer ny satsing: - Vi er veldig klar over at det er et problem - Nettavisen 7. mars.

Da Henriette sluttet å spise ga moren et ultimatum: - Skjønte tidlig hva som foregikk - Nettavisen 1. mars.