IMG_4861.jpg
Fast inventar ved Bærum Idrettspark: Fra venstre Celina Nilsen Lundevik, Mikkel Røsok og Michael Smithurst. Foto: Privat.

Bærum Idrettspark - et eksempel til etterfølgelse

Norsk friidrett har mange å takke for sin opptur de seneste ti årene. En av dem som fortjener heder og ære er Bærum Idrettspark ved daglig leder Mikkel Røsok og hans team av faste ansatte og deltidsmedarbeidere.

For maken til servicegrad er knapt å oppdrive enten det handler om idrett eller andre kategorier innen offentlig eller privat virksomhet.
I drøye ti år har de lagt til rette for oppblomstringen av norsk friidrett i og rundt Østlandet. Friiidrettsutøvere fra store deler av landet valfarter til nettopp Bærum Idrettspark. Det er det gode grunner for.

En ting er selve friidrettsanlegget med ditto utstyr og styrkemuligheter. Slikt kan kjøpes dersom kommunen har penger og prioriterer friidretten. Men ikke alt kan kjøpes for penger.

For det som gjør Bærum Idrettspark svært så spesielt, er menneskene som jobber der fra tidlig til sent. De møter oss hver dag med en serviceinnstilling som offentlig og privat sektor har svært mye å lære av. De er der for utøverne, trenerne og lederne. De skaper trivsel – og de gjør sitt til at vi føler oss velkommen - morgen, dag og kveld.

Undertegnede har selv besøkt et utall friidrettsanlegg i innland og utland gjennom flere tiår. Joda, det er mange som er serviceorienterte, og noen er det ikke. Men på Bærums Idrettspark handler det ikke om en person eller ett team. Det handler om en kultur.

Ja, her er det bygd en servicekultur for friidretten. De ferske trer kjapt inn i den etablerte kulturen for service, tilgjengelighet og kvalitet i alle ledd. Man er ikke avhengig av en person. Det er en godt forankret kultur – og et system over helheten.

Ikke bare sørger de for høy trivselsgrad for friidrettsfolket. De sørger også for tilgjengelighet på øverste hylle. Det er Mikkel Røsok & Co. som sørger for at hallen er åpen hele året. Til og med julaften, første juledag og nyttårsaften er det åpent for trening ved Bærum Idrettspark. Det skal vertskapet med Mikkel Røsok i spissen ha æren for.

Den kulturen som Bærum Idrettspark med Røsok & co har etablert er et studium verdt. Ledere innen kultur og idrett, samt ledere innen norsk næringsliv, burde ta seg en tur til friidrettens storstue i Bærum – samt møte vertene der.

Ikke bare kan de masse om det å være vertskap samt servicemedarbeidere. De praktiserer kunnskapen sin. Hver time. Hver dag – året rundt.

Norsk friidrett har svært mye å takke ledelse og ansatte ved Bærum Idrettspark for. De skaper bredde og topp for norsk friidrett.

Sammen representerer de norsk friidretts hemmelige våpen!

Artikkelforfatter Lasse Gimnes er tidligere høydehopper på nasjonalt nivå og er engasjert i friidretten gjennom Tyrving.