IMG_8736.jpg
Simen Guttormsen. Foto: Bildbyrån.

Flere gode resultater denne helgen

Andrea Rooth og Salum Kashafali åpnet begge to sesongen sterkt i Sandnes på lørdag, mens i USA fløy Sondre og Simen Guttormsen høyt.

Sondre Guttormsen konkurrerte for første gang i 2022 under Pole Vault Summit i Reno natt til lørdag norsk tid. Vidar-utøveren kom seg over 5.71 i stav og var med det bare tre centimeter under den norske rekorden han satte i februar i fjor. Sondre er med andre ord i solid slag og da kan krav til EM på 5.75 og VM på 5.80 tas med god klaff i ukene fremover. Kravet til VM innendørs er forøvrig i boks for EM-sekseren fra 2018.

Simen Guttormsen var også i aksjon, da i Elite 2, noe som sier det meste om hvor høyt nivå startfeltet holdt. Simen hoppet også bra og leverte en solid konkurranse med 5.61, satte med det en solid personlig rekord innendørs og var bare centimeteren under persen han satte utendørs i fjor. Han avanserte til en fjerdeplass i Norge innendørs gjennom alle tider.

Rask løping i Sandnes

Andrea Rooth hadde en vellykket sesongåpning under Toppidrettsstevne i Sandneshallen på lørdag. Hun løp på sterke 8.22 på 60 meter hekk, perset med seks hundredeler og var bare seks hundredeler bak kravet til VM innendørs. Lambertseter-utøveren fikk også med seg pers innendørs i høyde med 1.70 og pers 10.84 i kule.

På 60 meter ble det en fin duell mellom Salum Ageze Kashafali fra Norna-Salhus og Mathias Hove Johansen fra Skjalg. I forsøket var førstnevnte den sterkeste med 6.81, elleve hundredeler foran Hove Johansen. Kashafali var raskest også i finalen med 6.82, der var Hove Johansen bare hundredelet bak. Parakongen Kashafali leverte en solid sesongåpning og var ikke langt bak persen på 6.77 fra 2015, mens Hove Johansens pers er på 6.73 fra i fjor.

Vegard Dragsund Sverd fra Norna-Salhus løp også bra med 7.15 i forsøket og 7.18 i finalen. Begge løpene var da godt under persen på 7.24 fra i fjor. Hove Johansen og Dragsund Sverd stilte opp på 100 meter og løp på henholdsvis 10.55 og 11.19. Resultater.

Urædds Ida Eikeng var i aksjon under UW Indoor Preview på sin amerikanske hjemmebane på lørdag. Hun endte på en andreplass på 60 meter hekk etter å ha løpt på 8.32. Hun var da tolv hundredeler bak den to år gamle persen. Hun løp forøvrig på 8.42 i forsøket og ble nummer to også i lengde med 5.70, som er tangering av innendørspersen. Resultater.  

Pål Haugen Lillefosse flyr stadig høyere

En utøver som allerede har konkurrert denne uken er Pål Haugen Lillefosse. Han gjorde unna sesongens tredje, og årets første, konkurranse i Leikvanghallen torsdag kveld. Fana-utøveren kom seg over 5.65 i stav og gjennomførte dermed sin nest beste konkurranse noensinne, delt med resultatet da han tok gull i NM innendørs i 2020. Hans pers er også fra 2020, da han kom seg over 5.70 under Karsten Warholm International.

Bergenseren kom seg over 5.35, 5.55 og 5.65 i første forsøk. Han rev ut på 5.75, men spesielt på siste forsøk var han nære å komme seg over. Den tidligere U20- og U18-europamesteren går, som de fleste friidrettsutøvere, en spennende sesong i møte og bør absolutt ha som mål å kvalifisere seg både til VM og EM, der kravene er henholdsvis 5.80 og 5.75.